رازهایی برای بهتر کردن طعم سبزیجات

غذا و آشپزی 1401/06/13 15:39:16
رازهایی برای بهتر کردن طعم سبزیجات
سبزیجات معمولا بعد از پخت، طعم خوشایندی پیدا نمی کنند. این مقاله به شما راهکارهایی را برای خوش طعم کردن مزه سبزیجات پخته ارائه می دهد.

رازهایی برای بهتر کردن طعم سبزیجات

سبزیجات اغلب زیاد باب میل نیستند، اما حقیقت این است که می توانند بسیار خوشمزه باشند و می توانند یک وعده غذایی شگفت انگیز را ایجاد کنند. راز طعم بهتر سبزیجات این است که یاد بگیرید چگونه آنها را درست تهیه کنید، و این برای همه چیز از انتخاب تکه های مناسب محصول در فروشگاه گرفته تا پختن آنها یا کنار هم قرار دادن آنها در آشپزخانه صدق می کند. به این قضیه به عنوان یک کار دلهره آور فکر نکنید - معمولاً به سادگیِ ایجاد چند تغییر کوچک در کاری است که قبلاً انجام می دادید. با مجله اینترنتی بیننده همراه باشید تا با هم یاد بگیریم. 

به عنوان مثال، بخارپز کردن و آب پز کردن سبزیجات ممکن است گزینه آسانی باشد، اما این روش های پخت اغلب می توانند محصولات تازه را بی مزه، له و دل به هم زن می کنند. امتحان یک روش آماده سازی جدید و افزودن انواع چاشنی های مختلف می تواند دنیای متفاوتی را برای انواع سبزیجات ایجاد کند، چه  دلچسب باشد مانند ریشه گیاهان (هویج، شلغم، چغندر...) یا چیزی سبک تر. می خواهید محصولات شما همیشه خوشمزه، خوش طعم و ترد باشند، چه غذای اصلی باشند و چه فقط مخلفاتی کنار آن مثل سالاد.

نکات زیر شما را وادار می کند به شکل کاملاً متفاوتی به سبزیجات نگاه کنید - و حتی ممکن است بچه های شما را وادار به انجام همین کار کنند.

 

1) خرید فصلی انجام دهید

مهمترین کاری که باید انجام دهید خرید سبزیجات مناسب است، و این به معنای خرید سبزیجات تازه در فصل خودش است. سبزیجات در فصل خود طعم بهتری دارند، مغذی تر بوده و خوشمزه تر هستند. معمولاً بزرگتر هم می باشند. و به عنوان یک امتیاز، محصولات در فصل خود معمولا ارزان تر هستند. اگر مطمئن نیستید چه فصلی، جه میوه هایی دارد، کافیست آن را در گوگل جستجو کنید - برای مثال، اواخر تابستان زمان خوبی برای ذرت شیرین، فلفل و بامیه است.

خرید فصلی انجام دهید
خرید فصلی انجام دهید

 

۲) برشته کنید، در هواپز سرخ کنید، کبابی کنید یا تفت دهید

بخارپز کردن و آب پز کردن سبزیجات را فراموش کنید - روش های پخت بسیار بهتری هم وجود دارند. تفت دادن سبزیجات فوق‌العاده آسان است (فقط آن‌ها را روی یک تابه بریزید، چند ادویه اضافه کنید و بگذارید بپزند)، و آنها را قهوه‌ای، طعم‌دار و کاملا ترد می‌کند. سرخ کن هوا پز روشی سریع برای سرخ کردن سبزیجات است تا آنها را سالم اما ترد نگه دارید.

گریل یا کباب کردن به سبزیجات شما طعم خوش دودی می دهد و آنها را آبدار نگه می دارد. تفت دادن آسان و سریع است و اگر بخواهید اصلا ترد نباشند، ایده آل است.

برشته کنید، در هواپز سرخ کنید، کبابی کنید یا تفت دهید
برشته کنید، در هواپز سرخ کنید، کبابی کنید یا تفت دهید

 

3) سبزی های تازه روی سبزیجات اضافه کنید

سبزی‌های تازه بسیار خوب هستند و می‌توانند طعم و مزه‌ فوق العاده ای را به هر نوع غذایی از جمله سبزیجات ببخشند. گشنیز، ریحان، شوید و نعناع به همراه سبزیجات خام یا پخته شده احساس تازگی و شادابی می‌دهند، و می‌توانید آن‌ها را برش دهید و زمانی که آماده خوردن هستید، روی سبزیجات خود بپاشید. جعفری، آویشن، رزماری، مریم گلی، ریحان و پونه کوهی وقتی با سبزیجات پخته می شوند طعم بهتری ایجاد می کنند.

سبزی های تازه روی سبزیجات اضافه کنید
سبزی های تازه روی سبزیجات اضافه کنید

 

4) در استفاده از ادویه ها و چاشنی ها کوتاهی نکنید

حتی سبزیجات فوق‌العاده تازه نیز می‌توانند از ادویه‌ها و چاشنی ها بهره ببرند. مهم نیست که چه چیزی درست می‌کنید یا چگونه آن را آماده می‌کنید، استفاده از نمک و فلفل یک ضرورت به شمار می رود. اما، برای افزایش طعم، هر نوع ادویه‌ای را امتحان کنید. گیاهان خشک همیشه به راحتی قابل استفاده و مخلوط کردن هستند، یا می توانید ادویه هایی با طبع مانند زیره، زنجبیل، فلفل دلمه ای و گشنیز را برای طعم دودی تر به آن اضافه کنید. ادویه را به همراه فلفل قرمز خرد شده یا فلفل هندی به سبزیجات خود  اضافه کنید و با ترکیب چاشنی هایی مانند ادویه کاجون، ایتالیایی یا گیاهان پروونس (تهیه شده از گیاهان معطر مربوط به جنوب فرانسه)، طعم جالب تری به سبزیجات خود بدهید.

در استفاده از ادویه ها و چاشنی ها کوتاهی نکنید
در استفاده از ادویه ها و چاشنی ها کوتاهی نکنید

 

5) سبزیجات خود را بلانچ کنید

بلانچ کردن سبزیجات واقعاً آسان است - سبزیجات خود را فقط چند دقیقه (2 تا 3 دقیقه) در آب در حال جوش قرار دهید، سپس آنها را در آب سرد پر از یخ فرو کنید تا فرآیند پخت متوقف شود. بلانچینگ، تلخی را از بین می برد، از له و آبکی شدن سبزیجات جلوگیری می کند و رنگ و بافت آنها را حفظ می کند. اگر می خواهید سبزیجات را برشته کرده یا تفت دهید، این یک راه عالی برای جلوگیری از له شدن بیش از حد سبزیجات است، اما اگر سبزیجات را به صورت خام هم مصرف می کنید، این راه برای ترد شدن و کمتر تلخ نگه داشتن سبزیجات شیوه بسیار مناسبی می باشد.

سبزیجات خود را بلانچ کنید
سبزیجات خود را بلانچ کنید

 

6) سبزیجات را زیاد نپزید 

وقتی سبزیجات تازه خود را بیش از حد می پزید، له، رشته ای و کاملا آبدار می شوند. خیلی اشتها آور به نظر نمی رسند، اینطور نیست؟ حین پختن سبزیجات خود مراقب آنها باشید و مرتب آنها را چک کنید. ترجیح بر این است که به اندازه کافی نرم باشند تا راحت تر خورده شوند، اما هرگز له نباشند. هنگام برشته کردن یا سرخ کردن در هواپز، بهتر است بدون خشک شدن کامل سبزیجات، لبه های آنها سوخته کبابی ترد شوند.

به یاد داشته باشید که پختن سبزیجات ریشه ای مانند زردک، هویج، سیب زمینی شیرین و چغندر نسبت به سبزیجات آبکی مانند مارچوبه، کدو سبز، اسفناج یا کلم بروکلی به زمان بیشتری نیاز دارند.

سبزیجات را زیاد نپزید
سبزیجات را زیاد نپزید


۷) سبزیجاتی مانند کلم پیچ را ماساژ یا ورز دهید

آیا استفاده از سبزی های دلچسب و کامل را به بخشی از رژیم غذایی روزانه خود تبدیل می کنید؟ این سبزی ها مانند کلم پیچ، کلم یا چغندر سوئیسی می توانند طعم تلخی داشته باشند، به خصوص اگر خام مصرف شوند. برای جلوگیری از این امر، آنها را با کمی نمک، روغن یا چاشنی ماساژ دهید. ماساژ کلم پیچ ساختار سخت سلولی را از بین برده و آن را نرم تر می کند و از تلخی آن کاسته و هضم آن را راحت تر می کند. فقط روی سبزیجات خود را مقداری روغن یا سس و کمی نمک بپاشید، سپس با دستان خود آن را به معنای واقعی کلمه روی برگ ها ورز دهید. به خوبی احساس خواهید کرد که آنها شکسته می شوند و با ادامه حرکت نرم تر می شوند.

سبزیجاتی مانند کلم پیچ را ماساژ یا ورز دهید
سبزیجاتی مانند کلم پیچ را ماساژ یا ورز دهید

 

8) آنها را با دیپ سرو کنید

به جای سرو کردن سبزیجات با سس رنچ (تهیه شده از انواع سبزیجات و ادویه ها)، انواع دیپ ها ا امتحان کنید (البته، اگر آن را دوست دارید!). سبزیجات خام یا بلانچ شده با غذاهایی مانند هوموس، گواکاموله (دیپ آووکادو مکزیکی)، تاهینی (ارده) یا تزاتزیکی (سس ماست یونانی) طعم بسیار خوبی پیدا می کنند. اما غذاهای خود را به سبزیجات خام محدود نکنید: هر یک از این دیپ ها را می توان روی سبزیجات برشته شده یا کبابی نیز بریزید.

آنها را با دیپ سرو کنید
آنها را با دیپ سرو کنید

 

9) آنها را پر کنید

سبزیجات خود را با پر کردن آنها با چیزهای خوشمزه گل سر سبد  غذاهایتان کنید. فلفل دلمه‌ای شکم پر یک گزینه محبوب است، اما می توانید بادمجان، کدو سبز، قارچ، کدو حلوایی، سیب زمینی و کنگر فرنگی را نیز خالی کرده و داخل آن پر کنید.

 آنها را پر کنید
آنها را پر کنید

 

10) مقداری مرکبات اضافه کنید

فشرده کردن مرکبات راهی عالی برای متعادل کردن تلخی های ماندگار است و در حقیقت طعم اصلی سبزی را نشان می دهد، به خصوص زمانی که برشته شده اند. سعی کنید مقداری آب لیموسنگی، لیموترش یا پرتقال را روی سبزیجاتی که محیا کرده اید بچکانید، زیرا زمانی که مرکبات نپخته باشند، بهترین طعم را به غذا می دهند.

 مقداری مرکبات اضافه کنید
مقداری مرکبات اضافه کنید

 

11) از روغن های طعم دار استفاده نمایید

چه در حال رُست کردن، سرخ کردن، تفت دادن یا کباب کردن محصول خود باشید، به کمی روغن بر روی سبزیجات خود نیاز دارید، اما همیشه لازم نیست از روغن زیتون استفاده کنید (اگرچه  انتخابی عالی و کلاسیک است). استفاده از روغن‌های طعم‌دار راهی عالی برای افزودن طعم های عالی و متنوع در هر بار مصرف هستند. شما می توانید تنها با ریختن چند قطره روغن طعم دلچسب و دلخواه خود را به سبزیجات آماده سرو بدهید. روغن های سرشار از لیمو، سیر یا ریحان را امتحان کنید تا همه چیز فوق العاده خوشمزه شود.

از روغن های طعم دار استفاده نمایید
از روغن های طعم دار استفاده نمایید

 

12) اگر شک دارید، پنیر پیتزا اضافه کنید

آیا چیزی وجود دارد که با پنیر پیتزا خوشمزه نشود؟ اگر واقعاً با طعم سبزیجات دست و پنجه نرم می‌کنید، روی آن‌ها مقداری پنیر بپاشید و بگذارید خوب ذوب شود تا هم طعم لذیذ و بی نظیری به غذا ببخشد و هم خوب کش بیاید. پنیر با هر نوع سبزیجاتی، عالی می شود، مخصوصاً کلم بروکلی، گل کلم، سیب زمینی، مارچوبه یا کدو سبز.

اگر شک دارید، پنیر پیتزا اضافه کنید
اگر شک دارید، پنیر پیتزا اضافه کنید

 

13) لعابی شیرین اضافه کنید

سبزیجات ریشه ای مانند کلم بروکسل، زردک و شلغم طعم تلخی دارند که حتی پس از مدتی رُست کردن هم باقی می ماند. یک لعاب شیرین بهترین راه برای متعادل کردن طعم آنها است. سعی کنید روی کلم بروکسل پخته شده یا سبزیجات ریشه‌دار لعاب بالزامیک، شربت افرا یا عسل بریزید تا طعم شیرینی به آن اضافه کنید. این کار به خوش طعم شدن تمام غذا کمک می کند.

لعابی شیرین اضافه کنید
لعابی شیرین اضافه کنید

 

14) سبزیجات سایز کوچک بخرید

سبزیجات هر چه بیشتر رشد کنند و بزرگتر شوند تلخ تر می شوند، بنابراین اگر دوست ندارید، بهتر است از سبزیجاتی با سایز کوچک استفاده کنید. بچه هویج، بادمجان، کنگر فرنگی، و کلم بروکسل تنها چند نمونه از آنها هستند.

 سبزیجات سایز کوچک بخرید
سبزیجات سایز کوچک بخرید

 

15) در دستور العمل غذاهای خود از خلاقیت استفاده نمایید

تنها راه درست کردن سبزیجات این نباشد که آنها را رُست کنید یا تفت دهید، مقداری نمک و فلفل هم به آن اضافه کنید و دیگر هیچ. دستور العمل های جدید را امتحان کنید، همه چیز را با هم ترکیب کنید و در آشپزخانه خلاق باشید. سبزیجات، به جای اینکه به عنوان غذای جانبی استفاده شوند که مردم اغلب فراموش می‌کنند، به‌راحتی می‌توانند غذای محبوب در هر وعده‌ غذایی باشند. دستور العمل های گیاهخواری و وگان زیادی وجود دارند که منحصر به فرد و جالب هستند و با کمی جستجوی آنلاین به راحتی می توانید آنها را پیدا کنید.

 در دستور العمل غذاهای خود از خلاقیت استفاده نمایید
در دستور العمل غذاهای خود از خلاقیت استفاده نمایید

 

16) سبزیجات را با اسموتی مخلوط کنید

اگر واقعاً طعم سبزیجات را دوست ندارید و می‌خواهید طعم آن را بپوشانید، اما به خاطر فوائدشان مصرف می کنید، آن‌ها را در یک اسموتی شیرین یا آب سبزیجات بریزید. وقتی چیزی مانند اسفناج یا کلم پیچ با انواع میوه ها و شیر آجیل مخلوط می شوند، حتی نمی توانید طعم آن را بچشید. این کار راهی عالی برای خوردن سبزیجات در حین مصرف خوشمزه طوری ها است.

 سبزیجات را با اسموتی مخلوط کنید
سبزیجات را با اسموتی مخلوط کنید

 

 

 

 

 

 

 


منبع: 

Secrets To Make Vegetables Taste Even Better (msn.com)

 

نظرها
نظر جدید
امتیاز
captcha
  • {{item.Name}}
    {{item.DateTimeLocalized}}
    {{item.Text}}
شاید به این مطالب هم علاقه مند باشید
فراپاچینوهای استارباکس برای روز ولنتاین
فراپاچینوهای استارباکس برای روز ولنتاین

برای مجردها، یا زوج‌های قهوه دوست و تمام باریستاهای قهار، استارباکس، منوی جدیدی را باز کرده است؛ فراپاچینوهای روز ولنتاین!

غذا و آشپزی 1399/11/13 مشاهده مطلب

پاستای مخصوص فصل بهار
پاستای مخصوص فصل بهار

در این مقاله آموزش یک نوع پاستا، مخصوص فصل بهار را با شما به اشتراک گذاشتیم. یک نوع پاستای سبزیجات با مارچوبه و کرفس. درست کنین و لذت ببرین.

غذا و آشپزی 1400/01/31 مشاهده مطلب

کیک لیمو و روغن زیتون
کیک لیمو و روغن زیتون

کیک لیمو و روغن زیتون یک کیک خوشمزه فلسطینی است که درست کردن آن هم بسیار ساده است. درست کنید و لذت ببرید.

غذا و آشپزی 1400/03/01 مشاهده مطلب

ماست معمولی یا ماست یونانی؟ کدام سالمتر است؟
ماست معمولی یا ماست یونانی؟ کدام سالمتر است؟

امروزه انواع گوناگونی از ماست در بازار یافت می شود که در بین آنها می خواهیم به تفاوت های بین دو ماست یونانی و معمولی بپردازیم.

غذا و آشپزی 1400/04/26 مشاهده مطلب

آب خیارشور و خواص 14 گانه آن
آب خیارشور و خواص 14 گانه آن

آیا می دانستید که آب خیارشور هم می تواند یک نوشیدنی مفید باشد و مناسب برای درمان بسیاری از امراض؟ پس با ما همراه باشید!

غذا و آشپزی 1400/10/01 مشاهده مطلب

غذاهایی که باعث بوی بد دهان می شوند
غذاهایی که باعث بوی بد دهان می شوند

خوردن بعضی غذاها باعث ایجاد بوی بد دهان می شوند؛ پس اگر می خواهید این اتفاق نیافتد، این مقاله مال شماست.

ورزش و سلامتی 1401/05/22 مشاهده مطلب

لطفاً صبر کنید