ترفندهای مربوط به دوربین در خرید یک گوشی جدید 

ترفندهای مربوط به دوربین در خرید یک گوشی جدید 
در این مقاله به چند ترفند و حقه شرکت های گوشی های هوشمند اشاره کرده ایم که برای فریفتن کاربران در جهت بالا نشان دادن کیفیت دوربین گوشی ها استفاده می کنند.

 ترفندهای مربوط به دوربین در خرید یک گوشی جدید 

 

شما باید از این ترفندهای بازاریابی دوربین گوشی های هوشمند قبل از خرید یک دستگاه جدید آگاه باشید.

خرید گوشی های هوشمند جدید، به خصوص برای افرادی که سر رشته ای در حوزه فن آوری ندارند، کاری بس پیچیده و دشوار است. بنابراین برخی از تولید کنندگان تلفن همراه بر این شده اند تا از این ناآگاهی کاربران به کمک تاکتیک های بازاریابی مشکوک بهره برداری نموده و کاربران را فریب دهند. 

خوشبختانه، ما در این مقاله از مجله اینترنتی بیننده به چند ترفند و حقه شرکت های بازاریابی دوربین گوشی های هوشمند اشاره کرده ایم که برای فریفتن کاربران استفاده می شود. بنابراین بهتر است هنگام خرید گوشی مراقب این حقه ها و ترفند ها باشید. 

 

با استفاده از تجهیزات در سطح استودیو (حرفه ای)

Redmi-Note-11
Redmi-Note-11

 

نمونه های عکس تبلیغاتی و کلیپ های گرفته شده با تجهیزاتی در سطح استودیو و حرفه ای، یک حقه فوق العاده ناخوشایند است. همه ما آن عکس ها را در وب سایت تولید کننده دیده ایم، که یک شات یا ویدیو بی عیب و نقص را نشان می دهد که به نظر می رسد تقریبا بیش از حد لازم درست است.

با این حال، این تصاویر و فیلم ها اغلب با کمک تجهیزات اضافی مانند نورپردازی حرفه ای، سه پایه، گیمبال موبایل، و غیره گرفته شده است. از دوز بالای ویرایش با نرم افزار حرفه ای هم که دیگر نگو. 

می توان شرط بست که اکثر تولید کنندگان با استفاده از نوراستودیو(نورپردازی حرفه ای) برای سلفی، عکس های ماکرو، و نمونه های دیگر دیده شده در وب سایت های خود استفاده می کنند. به عنوان مثال، رِدمی (Redmi) از ماکرو شات در صفحه محصول Redmi Note 11 استفاده می کند. بدون شک دوربین ماکروی دو مگاپیکسلی گوشی، بدون بهره گیری از نورپردازی حرفه ای و البته ویرایش های مختلف نمی تواند چنین عکس جذابی را گرفته باشد.

استفاده از تجهیزات اضافی همیشه چیز بدی نیست. برای مثال تصاویر نوردهی طولانی نیاز به سه پایه دارند. اما مسئله این است که برخی از مارک ها این محتوا را بدون سلب مسئولیت خواهند کرد و اجازه می دهند خواننده فکر کند این ها نتایج خارج از جعبه هستند که به راحتی می توانستند خود را تکرار کنند. بنابراین شما قطعا باید انتظارات خود را تا حدودی خلق و خو زمانی که یک شرکت نشان می دهد کردن نمونه های دوربین خود را.

 

استفاده از عکس ها و فیلم های کاملأ جعلی 

 Huawei Nova 3i
Huawei Nova 3i

 

برخی از تولید کنندگان یک گام فراتر از تنها استفاده از تجهیزات در سطح استودیو و ویرایش عالی عکس های گوشی همراه نموده اند. بدین منظور به طور کلی تصاویر و ویدیوهای ثبت شده با دوربین‌های حرفه‌ای را به عنوان نمونه‌های گوشی موردنظر جا می‌زنند.  

یکی از اولین شرکت هایی که این کار را انجام داد، نوکیا بود که برای لومیا ۹۲۰ در سال ۲۰۱۲ از این حقه استفاده کرد. این کمپانی برای اینکه قدرت لرزشگیر اپتیکال گوشی موردنظر را نشان دهد، یک دوربین DSLR را در اتومبیل قرار داد.

تصویر تبلیغاتی مربوط به کیفیت دوربین سلفی هواوی نوا 3i که در سال ۲۰۱۸ سروصدای زیادی راه انداخت. مدتی بعد از انتشار این عکس، مشخص است که هواوی برای ثبت آن از دوربین DSLR استفاده کرده است. 

نیازی به گفتن نیست، شما باید از تصاویر ارسال شده توسط اشخاص ثالث اطمینان حاصل کنید و یا سعی کنید تلفن خود را به تنهایی و با تکیه بر تصاویر خود تولید کننده امتحان کنید.


حذف یا مخفی کردن جزئیات دوربین

Realme-6-Pro
Realme-6-Pro

 

بسیاری از شرکت ها مشتاق‌اند تا همه را در مورد ویژگی های کلیدی گوشی خود که آن را نسبت به سایر گوشی ها متمایز کرده است، خبردار سازند، اما به همان اندازه مشتاق به حذف جزئیات نه چندان چشمگیرگوشی های خود هستند. این اتفاق اغلب  بر روی دوربین گوشی های هوشمند انجام می شود. 
به عنوان مثال، در فهرست محصول رسمی Realme 8 5G و صفحه مشخصات، جزئیات کلیدی در مورد لنزهای ماکرو و تک رنگ - یعنی وضوح یا رزولوژن آنها حذف شده است. 

البته، جزئیات اولیه دوربین در تمام صفحه به طور چشمگیرتری ذکر شده است. به طور کلی تر، از طرف دیگر اگر شرکت‌ها برای دوربین گوشی از سنسورهای کوچک استفاده کنند، سعی میکنند اندازه‌ی سنسور موردنظر را تا حدی مخفی کنند اما اگر از سنسور بزرگ بهره ببرند، این اندازه را در بوق و کرنا می‌کنند.  به عبارت دیگر، شما باید مشخصات اعلام شده از طرف شرکت و یا جداول مشخصات شخص ثالث را بررسی کنید. 

 

اصطلاحات فنی گمراه کننده

Galaxy S22
Galaxy S22

برخی از شرکت های گوشی های هوشمند با بکارگیری برخی اصطلاحات به ظاهر فنی سعی در گمراه کردن کاربران دارند. این عمل به خصوص برای دوربین هایی با فن آوری زوم شایع تر است.

به عنوان مثال سامسونگ اصطلاح «زوم هیبریدی-اپتیکی» را به جای اینکه بگوید Galaxy S20 و S21 به سادگی از فناوری زوم هیبریدی استفاده می کردند، ابداع کرد. این اصطلاح "نوری یا اپتیک"، به منظور  هدایت افکار عمومی به سمت اینکه بگویند این گوشی ها در زمینه زوم نوری حرفی برای گفتن دارند اضافه شد. 
با ورود گلکسی S22 و S22 پلاس به بازار، مدل های پایه و پلاس در نهایت دارای دوربین های تله فوتو نوری واقعی هستند.   بنابراین اگر به دنبال گوشی هایی ببرای بزرگنمایی هستید، به تله فوتو، پریسکوپ، و یا زوم نوری آن توجه کنید.

هوآوی و ریل می دو شرکت دیگر هستند که با استفاده از اصطلاحات فنی گیج کننده، کاربران را گمراه کرده‌اند. این گوشی ها به ترتیب فناوری AIS و UIS را برای تثبیت تصویر ارائه می دهند. اصطلاح AIS هواوی اشاره کنیم که برای کاهش لرزش از فناوری هوش مصنوعی استفاده می‌کند. اگرچه این مشخصه تا حدی با لرزشگیر دیجیتال مرسوم فرق دارد، اما در نهایت نرم‌افزاری هستند. به همین خاطر اگر این موضوع برای شما اهمیت دارد، از پشتیبانی دوربین گوشی موردنظر از قابلیت لرزشگیر اپتیکال اطمینان حاصل کنید.

 

توجه ویژه به تعداد مگاپیکسل

Poco-X4-Pro
Poco-X4-Pro

 

توجه به تعداد مگاپیکسل یکی از قدیمی ترین ترفندها در بازاریابی دوربین گوشی های هوشمند است و هنوز هم یک آفت در صنعت امروز محسوب می شود. این متکی بر این تصور غلط است که هرچه این عدد بیشتر باشد، کیفیت دوربین بهتر است، که قطعا درست نیست.

در این رابطه مطالب زیادی را منتشر شده است، ولی به زبان ساده باید بگوییم که اندازه‌ی پیکسل‌های دوربین و ویژگی‌هایی مانند لرزشگیر اپتیکال، دیافراگم لنز و پردازش نرم‌افزاری در کل تاثیر بسیار بیشتری نسبت به تعداد پیکسل‌ها دارند. 

این امر به ویژه در محیط های کم نور بیشتر صدق می کند، زیرا هر چقدر پیکسل ها بیشتر باشند، نور بیشتری جذب می کنند و در نتیجه به کیفیت عکس و فیلم کمک خواهند کرد. از طرف دیگر لرزشگیر اپتیکال OIS می تواند تصاویری را با کاهش تار در طول روز و شب تحویل دهد.

روی هم رفته مهم‌ترین مزیت تعداد پیکسل‌های زیاد این است که برای زوم دیجیتال کیفیت بهتری را ارائه می‌کنند. با این حال بسیاری از دوربین‌های مبتنی بر رزولوشن بالا با بهره‌گیری از فناوری ترکیب پیکسل‌ها عکس‌های دارای رزولوشن پایین‌تری ثبت می‌کنند. به همین خاطر به جای توجه به تعداد پیکسل‌ها، هنگام خرید گوشی باید به اندازه‌ی پیکسل‌ها توجه کنید.

 

ترکیب عکس ها و فیلم ها

ترکیب عکس و ویدئو
ترکیب عکس و ویدئو

 

تولیدکنندگان گوشی های هوشمند نیز برای ارائه وضوح تصویری بالاتر و  فریم ریت سریع تر از روش های نرم افزاری استفاده می کنند تا روش های سخت افزاری. اگرچه این روش همیشه گمراه کننده نیست، برخی از تلفن ها از ویژگی ای برخوردار می باشند که سخت افزار آن ها قادر به حمایت از آنها نیستند.

به عنوان مثال، برندهای متعدد چینی مانند Oukitel و Doogee این کار را چندین سال پیش انجام داده اند. این شرکت ها مدعی بوده اند که گوشی های آنها از یک دوربین سیزده مگاپیکسلی (13MP ) برخوردار است، اما در واقع یک سنسور 8 مگاپیکسلی دارد که با استفاده از روشهای نرم افزاری تصاویر نهایی را با کیفیت 13 مگاپیکسلی نشان می دهند. خوشبختانه، این عمل امروزه روز کاملا نادر است.

یکی دیگر از ترفندهای نرم افزاری رایج بحث پشتیبانی از سوپر اسلوموشون با سرعت ۹۶۰ فریم در ثانیه است. اما بسیاری از این گوشی‌ها در حقیقت ویدیوهای اسلوموشون با سرعت ۲۴۰ یا ۴۸۰ فریم در ثانیه را به عدد موردنظر نزدیک می‌کنند. سامسونگ، از جمله آن شرکت هایی است که در این زمینه ید طولانی دارد.

 گلکسی S22 اولترا سامسونگ از جمله شرکت‌هایی است که در این زمینه ید طولایی دارد. مثلا گلکسی S22 اولترا به طور سخت‌افزاری می‌تواند ویدیوهای اسلوموشن با سرعت ۴۸۰ فریم در ثانیه را ثبت کند ولی با استفاده از روش‌های نرم‌افزاری، ویدیو مبتنی بر سرعت ۹۶۰ فریم در ثانیه را تحویل کاربر می‌دهد. هواوی به انجام این کار علاقه‌ی زیادی دارد و مثلا در تبلیغات مربوط به هواوی P40 پرو آمده که این گوشی می‌تواند ویدیوهای اسلوموشن با سرعت ۷۶۸۰ فریم در ثانیه ضبط کند. اما در حقیقت سخت‌افزار موردنظر از پس ضبط ویدیوهای مبتنی بر سرعت ۱۹۲۰ فریم در ثانیه برمی‌آید.

هوآوی و سامسونگ، هر دو در برخی از مواد تبلیغاتی خود، اما نه همه آنها سلب مسئولیت می کنند. خریداران احتمالی باید چشم از این اطلاعیه ها بردارند و به آنها توجه نکنند. 

 

ویژگی های مهم دوربین یک گوشی 

Google-Pixel-6
Google-Pixel-6

 

حالا که با برخی از فریب‌های رایج در زمینه‌ی دوربین گوشی آشنا شده‌اید، احتمالا این سوال برایتان ایجاد شده که دوربین گوشی باید از چه ویژگی‌هایی بهره ببرد؟ اول از همه باید بگوییم که طی چند سال اخیر، قابلیت‌های مربوط به پردازش تصویر اهمیت دوچندانی پیدا کرده است. در این زمینه هرکدام از شرکت‌ها رویکرد متفاوتی را اتخاذ می‌کنند و مثلا گوشی‌های سامسونگ عکس‌ها را با رنگ غلیظ‌تر و دامنه‌ی دینامیکی وسیعی ثبت می‌کنند ولی گوشی‌های سونی رنگ‌های طبیعی‌تری نشان می‌دهند و در زمینه‌ی HDR هم بسیار متعادل عمل می‌کنند. در این میان گوشی‌های گوگل و اپل در زمینه‌ی عکاسی در محیط‌های کم‌نور عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند. به همین خاطر قبل از خرید گوشی باید به عکس‌های ثبت شده توسط دوربین‌های گوشی موردنظر نگاهی بیندازید. در تمام نقد و بررسی‌های انجام شده می‌توانید بخش مربوط به این عکس‌ها را پیدا کنید.
از نظر سخت‌افزاری هم هرچقدر سنسور دوربین اصلی بزرگ‌تر باشد بهتر است. به عنوان مثال دوربین اصلی گوشی‌هایی مانند گلکسی S22، شیائومی می ۱۱ اولترا و سری پیکسل ۶ به اندازه‌ی کافی بزرگ هستند و در ضمن از قابلیت لرزشگیر اپتیکال هم بهره می‌برند. روی هم رفته بهتر است از دوربین‌های ۴۸، ۵۰، ۶۴ و ۱۰۸ مگاپیکسلی که از پیکسل‌های کوچک‌تر از ۰.۸ میکرون استفاده می‌کنند دوری کنید. در همین زمینه باید بگوییم که اگرچه برخی گوشی‌های ارزان‌قیمت از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی استفاده می‌کنند، اما کیفیت این دوربین‌ها قابل مقایسه با دوربین ۵۰ مگاپیکسلی گوشی‌های هزار دلاری نیست زیرا از نظر اندازه‌ی سنسور تفاوت زیادی با هم دارند.

در نهایت باید این سوال را از خود بپرسید که به چند دوربین نیاز دارید. در حال حاضر بسیاری از گوشی‌های پرچم‌دار در کنار دوربین اصلی از دوربین اولترا واید و تله‌فوتو یا پریسکوپی بهره می‌برند تا کاربران برای عکاسی دست بازتری داشته باشند. تقریبا تمام گوشی‌های میان‌رده و ارزان‌قیمت هم از دوربین اولترا واید بهره می‌برند ولی دوربین تله فوتو در شمار کمتری از گوشی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

 

 


androidauthority

نظرها
نظر جدید
امتیاز
captcha
  • {{item.Name}}
    {{item.DateTimeLocalized}}
    {{item.Text}}
شاید به این مطالب هم علاقه مند باشید
پروتکل رمزگذاری سیگنال چیست؟
پروتکل رمزگذاری سیگنال چیست؟

از آنجا که پروتکل سیگنال به استاندارد صنعت تبدیل می شود، لازم است بدانید که چه چیزی آن را از سایر سیستم های پیام رسان رمزگذاری شده مبدا به مقصد جدا می کند.

نرم افزار و برنامه نویسی 1399/10/27 مشاهده مطلب

فرود مریخ نورد پرسویرنس ناسا 8 ماه پس از پرتاب
فرود مریخ نورد پرسویرنس ناسا 8 ماه پس از پرتاب

جدیدترین مریخ ‌نورد ناسا با نام پِرسِویرنس ۹ مرداد 1399 ساعت ۱۶:۲۰ دقیقه به وقت ایران با موفقیت به فضا پرتاب و در 30 بهمن 1399 در مقصد مورد نظر خود فرود آمد.

تکنولوژی و سخت افزار 1399/12/15 مشاهده مطلب

7 ماده غذایی با 7 ترفند
7 ماده غذایی با 7 ترفند

شما بال مرغ را چطور مصرف می کنید؟ پوست تخم مرغ را چطور راحت و بی دردسر جدا می کنید؟ در اینجا 7 ترفند برای مصرف صحیح 7 ماده غذایی را برای شما به اشتراک گذاشتیم

غذا و آشپزی 1400/02/25 مشاهده مطلب

اندازه گیری گلوکز در عرق تنها با لمس نوک انگشت 
اندازه گیری گلوکز در عرق تنها با لمس نوک انگشت 

برای افرادمبتلا به دیابت خبر خوبی داریم حاکی از اینکه به زودی با اندازه گیری گلوکز عرق سر انگشتان از دست سوراخ کردن و درد مداوم سر انگشتان خود راحت خواهید شد.

تکنولوژی و سخت افزار 1400/02/30 مشاهده مطلب

تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا
تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا

تلسکوپ فضایی جیمز وب قرار است جایگزین تلسکوپ فضایی هابل شود.با ما همراه باشید تا با هم به بررسی این تلسکوپ عظیم الجثه و دلایل تاخیر پرتاب آن بپردازیم.

تکنولوژی و سخت افزار 1400/04/14 مشاهده مطلب

بررسی کاربرد و کیفیت انواع پایه نگه دارنده موبایل
بررسی کاربرد و کیفیت انواع پایه نگه دارنده موبایل

بررسی کاربرد و کیفیت انواع پایه نگه دارنده موبایل در بازار صدها مدل از پایه نگه دارنده موبایل یا هولدر گوشی وجود دارد که انتخاب میان آن ها برای بسیاری از ...

تکنولوژی و سخت افزار 1400/11/25 مشاهده مطلب

لطفاً صبر کنید