آب خیارشور و خواص 14 گانه آن

غذا و آشپزی 1400/10/01 23:12:06
آب خیارشور و خواص 14 گانه آن
آیا می دانستید که آب خیارشور هم می تواند یک نوشیدنی مفید باشد و مناسب برای درمان بسیاری از امراض؟ پس با ما همراه باشید!

آب خیارشور و خواص 14 گانه آن

شاید ندانید ولی آب خیار شور هم فوایدی دارد که در این مقاله از مجله اینترنتی بیننده به آن می پردازیم.

اکثر افراد، بعد از مصرف خیارشور، آب آن را دور می ریزند، در حالی که آب آن را نه تنها می توان به عنوان یک نوشیدنی سالم ورزشی مصرف کرد، بلکه می توان این نوشیدنی با ارزش را در رژیم های سالم نیز گنجاند. 

همانطور که می دانید خیارشور از خیار داخل آب نمک یا سرکه تشکیل شده است که مدتی برای تخمیرشدن کنار گذاشته شده اند. تخمیر باعث تغییر طعم و ظاهر خیارها می شود. نام علمی خیارهایی که برای این کار پرورش داده شده و استفاده می شوند، Cucumis anguria    است.    

این گونه از خیارها، نوع نادرتر از خیارهای عادی هستند. آب خیارشور، همان آب موجود در داخل شیشه های خیار شور است که بعضی شرکت ها، بعد از آگاهی از مزایای آن، شروع به فروش آب خیارشور به صورت جداگانه کردند. 

آب خیارشور، مزه ای بسیار شور و اسیدی دارد، که با خوردن آن ممکن است چهره تان در هم بریزد. به خاطر طعم منحصر به فردی که دارد، در تهیه غذاهای مختلف استفاده می گردد؛ به عنوان مثال، برای غنی کردن نان یا به عنوان چاشنی، در غذاهای گوشت دار استفاده می شود.

 

مواد مغذی موجود در آب خیارشور

مواد مغذی داخل آب خیارشور علاوه بر مقدار کمی کربوهیدرات شامل تعداد زیادی ویتامین و مواد معدنی از جمله ویتامین سی، ویتامین کا، ویتامین ای، سدیم، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و همچنین پروبیوتیک هایی همچون لاکتوباسیلی از عناصر اولیه آب خیارشور می شود. هرکدام از این مواد فایده خاصی برای سلامتی بدن دارند. 

 

خواص شگفت انگیز آب خیارشور

 

1- کاهش گرفتگی عضلات

سرکه یکی از اجزای اصلی در آب خیارشور است که می تواند دردها  و ناراحتی های ناشی از گرفتگی و اسپاسم عضلات را رفع کند. از آنجایی هم که سدیم موجود در آب خیارشور در قالب سرکه و کلرید کلسیم است، سریع تر موجب کاهش گرفتگی ها می شود. برای همین، نزد دوندگان و ورزشکاران از محبوبیت بیشتری برخوردار است. 

 

2- جبران کمبود آب

هنگام عرق کردن مقادیری از سدیم و پتاسیم بدن از دست می رود، که آب خیارشور می تواند آن را جبران کند. بدن راحت تر می تواند سدیم موجود در این نوشیدنی اسیدی را، نسبت به نمک های عادی، جذب و استفاده نماید. در نتیجه با نوشیدن آن، گرفتگی ها به سرعت رفع  الکترولیت ها جایگزین می شوند. بدین ترتیب، بدن می تواند کمبود آب خود را جبران نماید. هرچند که نتایج تحقیقات متفاوت می باشد، اما خود ورزشکاران فواید آب خیارشور را قبول دارند. 

 

3- افزایش انرژی

در صورت نوشیدن آب خیارشور، عملکرد هوازی بدن افزایش می یابد و اگر قبل از تمرین روزانه نوشیده شود، دمای بدن تنظیم می شود. 
ورزشکاران از آب خیارشور بعد از تمرین هم استفاده می کنند تا انرژی از دست رفته خود را جبران کرده و تعادل الکترونیک های بدن بازیابند. 

 

4- کاهش وزن

نوشیدن مقادیر کمی سرکه می تواند سوخت و ساز بدن را افزایش داده و به کاهش وزن کمک کند و جلوی تجمع چربی ها را در بدن بگیرد. هرچند، دلایل دقیق ایجاد چنین فرایندی هنوز مشخص نیست. 

 

5- بهبود وضعیت سیستم گوارشی

درکل می توان گفت که، غذاهای تخمیرشده تعادل باکتری ها را در روده ها بهبود می دهند. بدین ترتیب، بازده گوارش و در نتیجه سلامت کلی بدن افزایش می یابد. آب خیارشور (که نوشیدنی ای تخمیر شده است)، یاعث دفع سموم از شکم، افزایش حرکات اندامهای گوارشی و جلوگیری از سوزش سر دل می شود. 

 

6- جلوگیری از دیابت

طبق مطالعات انجام شده، مصرف سرکه،  که یکی از اجزای اصلی آب خیارشور است، قند خون را پایین می آورد. به این ترتیب، با نوشیدن آب خیارشور، جلوی افزایش شدید قند خون گرفته می شود. افزایش شدید قند خون در بیماران دیابتی و کسانی که امکان ابتلا به دیابت در آنها بیشتر است، بسیار خطرناک است. 

 

7- منبعی غنی از آنتی اکسیدان

خیارشور، سرشار از آنتی اکسیدان است. همچنین، این خوراکی خوشمزه، مقدار زیادی ویتامین ای و میتامین سی دارد. به دلیل اینکه سرشار از آنتی اکسیدان است، می تواند با رادیکال های آزاد در بدن نیز مبارزه کند و جلوی استرس و اکسیداتیو را نیز بگیرد. این  خواص باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و مانع بیماری های مزمن می شود.

 

8- بهبود کیفیت خواب

برخی افراد دچار سندرم پای بی قرار هستند.  این سندرم، که ناشی از اسپاسم عضلات است، می تواند خواب را مختل کرده و آن را در افراد مبتلا تبدیل به کار عذاب آوری بکند. این اسپاسم ها، به دلیل عدم تعادل در الکترولیت ها و کنترل عضلانی به وجود می آیند. با نوشیدن چند جرعه آب خیارشور قبل از خواب می توان این اختلال را رفع کرد. برین ترتیب، می توان از خوابی آرام و آسوده لذت برد.

 

9- درمان گرفتگی های دوره قاعدگی

آب خیارشور با رفع گرفتگی عضلات، می تواند دردها و گرفتگی های دوره قاعدگی را بهبود بخشد.

 

10- کاهش کلسترول

فلانول کوئرستِینِ موجود در آب ترشی خیارشور، می تواند موجب پایین آمدن میزان کلسترول خون گردد. 

 

11- تسکین آفتاب سوختگی

گفته می شود که با ریختن مستقیم آب خیارشور بر روی قسمت های آفتاب سوخته، می توان از دست آفتاب سوختگی رها شد. امروزه روز خیلی ها از آب خیارشور برای درمان آفتاب سوختگی استفاده می کنند. 

 

12- از بین بردن نفس بدبو

سرکه خواص ضد باکتریایی دارد و مصرف آن موجب از بین بردن باکتری هایی می شود که بوی بد نفس را موجب می گردند. همچنین، ترکیب سرکه و نمک موجود در آب خیارشور معجزه می کند. 

 

13- درمان سردرد

علاوه بر رفع گرفتگی های عضلانی، از آب خیارشور برای درمان سردرد و سرگیجه نیز استفاده می گردد. کسانی که بعد از ورزش سنگین یا فعالیت های بدنی شدید، دچار سردرد و سرگیجه می شوند، می توانند از این خاصیت آب خیارشور بهره ببرند. 

 

14- درمان گلودرد

از آب خیارشور، در طب سنتی، برای درمان گلودرد نیز استفاده می گردد. برای این کار، لازم است آن را نوشیده و یا قرقره نمایید. نمک و سرکه موجود در آب خیارشور معجزه می کند. 

 

 

نظرها
نظر جدید
امتیاز
captcha
  • {{item.Name}}
    {{item.DateTimeLocalized}}
    {{item.Text}}
شاید به این مطالب هم علاقه مند باشید
لاته کدو حلوایی
لاته کدو حلوایی

دوستداران قهوه بخوانند. در این بخش می خواهیم طرز تهیه یک نوشیدنی پاییزه و زمستانه را بهتون آموزش بدیم با نام لاته کدو حلوایی. عاشقش میشین ؛)

غذا و آشپزی 1399/10/12 مشاهده مطلب

لاته زردچوبه یا شیر طلایی
لاته زردچوبه یا شیر طلایی

شیر طلایی (گلدن میلک) یا لاته زردچوبه، یک نوشیدنی گرم و آرام بخش با ترکیبات غذایی فوق العاده است. گرمی است و در این روزهای سرد می چسبد.

غذا و آشپزی 1399/10/28 مشاهده مطلب

7 ماده غذایی با 7 ترفند
7 ماده غذایی با 7 ترفند

شما بال مرغ را چطور مصرف می کنید؟ پوست تخم مرغ را چطور راحت و بی دردسر جدا می کنید؟ در اینجا 7 ترفند برای مصرف صحیح 7 ماده غذایی را برای شما به اشتراک گذاشتیم

غذا و آشپزی 1400/02/25 مشاهده مطلب

نحوه تهیه خامه زده شده با روغن زیتون
نحوه تهیه خامه زده شده با روغن زیتون

آیا می دونستین که خامه قنادی یا خامه زده شده را میشه با روغن زیتون هم درست کرد؟ اگر نه، این مقاله برای شماست.

غذا و آشپزی 1400/02/28 مشاهده مطلب

کیک اسپرسو شکلاتی
کیک اسپرسو شکلاتی

در این مقاله طرز تهیه این دسر بسیار عالی و پر ملات را برای دوستداران شکلات، آوردیم که حتمأ دوست خواهند داشت!

غذا و آشپزی 1400/03/10 مشاهده مطلب

تشخیص زعفران خالص از تقلبی
تشخیص زعفران خالص از تقلبی

گیاه زعفران را می‌توان بین انگشتان دست فشرده و به شکل یک توپ گرد درآورد تا بتوان زعفران تقلبی را از زعفران خالص تشخیص داد.

غذا و آشپزی 1401/02/11 مشاهده مطلب

لطفاً صبر کنید