یخ ماست مادربزرگ

غذا و آشپزی 1400/06/14 23:10:25
یخ ماست مادربزرگ
یخ ماست مادر بزرگ، یخنی ماست یا تَفَنُنی از جمله میان وعده های خوشمزه، مربوط به گذشته های دور است.

 "یخنی ماست"، "تفننی" یا "یخ ماست مادربزرگ"
 

یخ ماست مادربزرگ، یک میان وعده خوشمزه است مربوط به گذشته های دور، که آن را "یخنی ماست" نیز می نامیدند. از جمله تنقلاتی است که کمتر کسی آن را به خاطر می آورد. 

در روزگاری که هنوز پای تنقلات اغلب ناسالم امروزی، به خانه های ما باز نشده بود، مادر بزرگ ها با یخنی ماست، پذیزایی خاصی از بچه ها انجام می دادند. 

کوچک و بزرگ، دور هم می نشستند و منتظر می شدند تا مادربزرگ، سینی بزرگی پر از پیاله های یخ ماست را بینشان قسمت کند.

یخ ماست از جمله تنقلات و تفنن های چهار فصل ایرانی ها محسوب می شد. به همبن دلیل نام دیگر این میان وعده خوشمزه، "تفننی" نیز نام داشت. در فصل گرم تابستان آن را در یخدان به عمل می آوردند و در روزهای زمستان در سرمای حیاط آن را نگه می داشتند. با مجله اینترنتی بیننده همراه باشید تا طرز تهیه این میان وعده خوشمزه را با شما به اشتراک بگذاریم. 

 یخ ماست مادربزرگ
یخ ماست مادربزرگ

 

 

مواد لازم برای تهیه یخ ماست مادربزرگ

 

  • ماست پرچرب ............................................ ۴ پیمانه
  • خاک قند .....................................................۱ پیمانه
  • کشمش بی‌دونه خیس خورده...................... ½  پیمانه
  • فندوق نیم کوب .............................................۲ ق غ
  • مغز پسته نیم کوب .........................................۲ ق غ
  • مغز گردو نیم کوب ..........................................۲ ق غ
  • گلاب ...............................................به میزان دلخواه
  • گل محمدی برای تزئین

 

تهیه یخ ماست مادربزرگ
تهیه یخ ماست مادربزرگ

 

 

طرز تهیه یخ ماست مادر بزرگ

  1. خاک قند رو به ماست پرچرب اضافه کرده و خوب هم بزنید.
  2. پسته، گردو و فندق خُرد شده به همراه کشمش بی دونه‌ای که ۲ ساعت خیس شده و گلاب رو به ترکیب ماست و خاک قند اضافه کنید. 
  3. آرام آرام و به خوبی هم بزنید تا همه مواد کاملاً باهم مخلوط شوند. 
  4. بعد به مدت ۳ الی ۴ ساعت بگذارید داخل فریزر بماند.
  5. از فریزر در آورده و با گل محمدی تزئین کنید. 
  6. دسر اصیل ایرانی حاضر شد؛ نوشِ جون.

نکته : مدت زمان نگهداری یخ ماست در فریزر برای سفت شدن به طور کامل به خود شما بستگی دارد.

 

 یخ ماست مادربزرگ
یخ ماست مادربزرگ

 

 

 


Loghme

شاید به این مطالب هم علاقه مند باشید
لاته کدو حلوایی
لاته کدو حلوایی

دوستداران قهوه بخوانند. در این بخش می خواهیم طرز تهیه یک نوشیدنی پاییزه و زمستانه را بهتون آموزش بدیم با نام لاته کدو حلوایی. عاشقش میشین ؛)

غذا و آشپزی 1399/10/12 مشاهده مطلب

اُملت با خمیر پنکیک
اُملت با خمیر پنکیک

در این مقاله، با یک ترفند جدید برای پخت یک املت خوشمزه در خدمتتان هستیم! بیایید با هم این املت با خمیر پنکیک را بپزیم!

غذا و آشپزی 1399/11/06 مشاهده مطلب

فراپاچینوهای استارباکس برای روز ولنتاین
فراپاچینوهای استارباکس برای روز ولنتاین

برای مجردها، یا زوج‌های قهوه دوست و تمام باریستاهای قهار، استارباکس، منوی جدیدی را باز کرده است؛ فراپاچینوهای روز ولنتاین!

غذا و آشپزی 1399/11/13 مشاهده مطلب

12 نوشیدنی خنک استارباکس برای تابستان
12 نوشیدنی خنک استارباکس برای تابستان

در گرمای طاقت فرسای تابستان چیزی بیشتر از یک نوشیدنی خنک نمی چسبه. اینبار رفرشرهای گوارای تابستان رو با طعم های جدید امتحان کنید!

غذا و آشپزی 1400/03/20 مشاهده مطلب

تارت مِرنگ لیمویی با قالب مافین
تارت مِرنگ لیمویی با قالب مافین

تارت مرنگ لیمویی، شیرینی بسیار لذیذی است و دستور تهیه آن یک روش کاملاً جدید برای استفاده از قالب مافین را به ما یاد می دهد.

غذا و آشپزی 1400/04/07 مشاهده مطلب

11 ترفند خلاقانه برای استفاده از پوست مرکبات
11 ترفند خلاقانه برای استفاده از پوست مرکبات

گاهی پوست مرکبات از خود آنها مفیدتر هستند. در اینجا 11 ترفند برای استفاده از آنها به عنوان آبنبات، طعم دهنده، آفت کش و حتی در لوازم آرایشی و غیره آورده شده.

غذا و آشپزی 1400/06/01 مشاهده مطلب

لطفاً صبر کنید