11 ترفند خلاقانه برای استفاده از پوست مرکبات

غذا و آشپزی 1400/06/01 23:15:27
11 ترفند خلاقانه برای استفاده از پوست مرکبات
گاهی پوست مرکبات از خود آنها مفیدتر هستند. در اینجا 11 ترفند برای استفاده از آنها به عنوان آبنبات، طعم دهنده، آفت کش و حتی در لوازم آرایشی و غیره آورده شده.

11 روش خلاقانه برای استفاده از پوست مرکبات


همانطور که ما درست کردن کود کمپوست* را دوست داریم، پوست مرکبات آنقدر ارزشمند است که نمی توان آن را دور انداخت.

*کمپوست کودی است که از بازیافت مواد ارگانیک (مواد زائدی که ازگیاهان و حیوانات برجای می‌مانند) به دست می‌آید.

از تمام بخش های لیمو سنگی، لیمو ترش، گریپ فروت، پرتقال، نارنگی یا سایر مرکبات مورد علاقه خود می توانید استفاده کنید. "پوست" مرکبات حتی ممکن است بیشتر از خود میوه آن مغذی و مفید باشد: فقط یک قاشق غذاخوری پوست پرتقال، 3 برابر ویتامین C بیشتر از خود میوه، و 4 برابر فیبر بیشتر را تامین می کند. آنها را می توان آبنبات کرد، به نوشیدنی ها اضافه کرد، روی غذاهای مورد علاقه خود رنده کرد یا حتی برای روشن کردن آتش در اردوی تابستانی استفاده کرد. اما، اگر قصد دارید پوست آن را بخورید، حتما میوه ارگانیک بخرید.

حدود 40 درصد از منابع غذایی ملی ما هدر می روند، اما راه های زیادی برای دور نگه داشتن این پوست ها از سطل زباله وجود دارد که در این مقاله از مجله اینترنتی بیننده، آورده شده اند.

پوست مرکبات
پوست مرکبات

 

 

1. به عنوان طعم یا چاشنی به نوشیدنی خود اضافه کنید

برای افزودن طعم و مزه به چای، یا هر نوشیدنی گرم زمستانی، پوست لیمو، پرتقال، نارنگی یا دیگر پوست های مرکبات خود را خشک کرده و به آن اضافه کنید.

میوه ها را پوست بگیرید و مغز آن – بافت اسفنجی سفید تلخ بین پوست و میوه - را بگذارید بماند. خلال های پوست را روی بشقاب در یک محیط گرم و آفتابی بگذارید. قسمت داخلی آنها رو به بالا باشند تا ترد شوند (حدود 2-3 روز). اگر وقت شما کم است، می توانید پوست را در فر خشک کنید. پوست ها را روی سینی پوشیده شده با یک کاغذ شیرینی پزی پخش کنید و به مدت 25-30 دقیقه در دمای 200 درجه فارنهایت بپزید.

از پوست های خشک شده مرکبات می توان برای انواع نوشیدنی ها استفاده کرد؛ برای تهیه چای مرکبات، پوست ها را خرد کنید، سپس با چای سیاه و سایر ادویه جات دلخواه مانند هل، اسطوخودوس، میخک، دارچین و زنجبیل مخلوط کنید. این کار طعم فوق العاده ای به نوشیدنی ها می بخشد.

 پوست تازه مرکبات مورد علاقه خود را در انتهای یک قاشق چوبی بپیچید تا پیچ های مرکباتی کلاسیک برای تزیین نوشیدنی ایجاد کنید، یا نوشیدنی دلخواه خود را با پوست پرتقال خشک شده تزیین کنید. 

به عنوان طعم یا چاشنی به نوشیدنی خود اضافه کنید
به عنوان طعم یا چاشنی به نوشیدنی خود اضافه کنید

 

2. از پوست مرکبات آب نبات درست کنید

تهیه پوست سوخاری - یا پوست مرکبات آبنبات شده - راهی آسان برای نگهداری و استفاده مجدد از پوست است.

پوست دو عدد پرتقال - از جمله بخش اسفنجی آن - را گرفته و به صورت خلالی برش دهید. 15 دقیقه بجوشانید، با کمک آبکش آب آن را تخلیه کنید، مجددا روی آن آب بگیرید و یکبار دیگر از آبکش در کنید. در عین حال، 3 فنجان آب و 3 فنجان شکر را در یک قابلمه مخلوط کرده و بگذارید بجوشد. پوست های خلال شده را اضافه کنید، دوباره بجوشانید، سپس حرارت را کم کنید و حدود 45 دقیقه بجوشانید تا پوست نرم شود. پوست هایی که در آب و شکر جوشانده شده اند را در یک فنجان دیگر شکر بریزید، سپس روی فویل جدا جدا پخش کنید و یکی دو روز بگذارید تا کاملا خشک شوند.

محصول نهایی را می توانید به تنهایی به عنوان یک میان وعده میل کنید، برای تزئین یک دسر یا کوکتل استفاده کنید یا برای پخت آن را خرد کنید.

 

3. در محصولات تمیز کننده خانگی استفاده کنید

D-Limonene (دی لیمنین)-یک ترکیب طبیعی در پوست مرکبات-یک پاک کننده بسیار موثر است.

تنها با کمک سرکه، آب و لیمو، تمیز کننده ای ساده برای سطوح بسازید. پوست لیمو باقی مانده را جمع می کنید، آنها را در شیشه ای پر از سرکه در یخچال نگهداری کنید. اجازه دهید مخلوط حداقل دو هفته بماند تا وقتی که پر از پوسته های ریز لیمو شود و روزانه آن را تکان دهید. پوست لیموها را جدا کنید و حال سرکه سرشار از اسانس لیمو را صاف کنید تا ذرات سرگردان آن خارج شوند. محلول را مستقیماً در یک بطری اسپری بریزید، یا به نسبت 1 به 1 با آب مخلوط کنید، تا یک پاک کننده قوی تر ایجاد کنید. از اسپری برای تمیز کردن پیشخوان های چرب آشپزخانه، سطوح حمام و غیره استفاده کنید. اما مراقب باشید که روی سنگ مرمر یا هر سنگ دیگری استفاده نکنید، زیرا اسیدیته موجود در لیموها می تواند باعث آسیب دیدن سنگ ها شود.

در حالی که می توانید از این پاک کننده سطوح برای تمیز کردن داخل مایکروویو استفاده کنید، برای یک محلول فوری، کاسه را با آب و پوست لیمو پر کنید و به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی که آب به جوش بیاید، با مایکروویو گرم کنید. قبل از باز کردن درب و پاک کردن سطوح با یک پارچه، اجازه دهید بخار چند دقیقه مایکروویو را پر کند.

برای از بین بردن بوی بد سوراخ سینک آشپزخانه، پوست ها را در قالب های یخ با آب منجمد کنید و به هنگام تمیز کردن، یکی از آنها را داخل کف شور یا سینک بریزید یا با گذاشتن یک کاسه کوچک از پوست لیمو یا مرکبات روی طبقه یخچال بوی داخل یخچال را با پخش رایحه تازه نگه دارید. 

 


4. ازمرکبات، فایِر استارتر یا آتش ساز بسازید

با پوست های پرتقال، به طرز شگفت انگیزی می توان فایر استارترهای عالی ساخت- که باعث می شود، بوی مرکبات و تازگی از خانه شما خارج شود!
پوست ها را روی یک ورق شیرینی پزی بگذارید تا خشک شوند، سپس با بقیه چوب ها روی آتش بریزید. روغن روی پوست ها، سوخت آتش به شمار می آیند و می تواند به جای کاغذ به عنوان یک آتش روشن کن یا همان فایِر استارترِ بدون دورریز استفاده شود.

اگر نخواستید بلافاصله از پوست ها استفاده کنید، آنها را در کیسه کاغذی با پاکت سیلیکا نگهداری کنید.

فایِر استارتر
فایِر استارتر

 


5. به عنوان طعم دهنده به غذا اضافه کنید

با طعم بسیار زیادی که در پوست مرکبات وجود دارد، حیف است که آن ها را هدر دهید.

پوست یا برش های میوه های تازه آب گیری شده را مستقیماً داخل قابلمه/تابه بریزید تا طعم آنها در غذای در حال پخت پخش شده و به خورد آن رود. سعی کنید لیموهای کوچک و فندقی را به مواد ساندویچ مکزیکی تاکو یا حتی برنج اضافه نمایید. پرتقال را به سبزیجات ریشه ای بو داده و لیمو سنگی را به پاستا اضافه کنید. قبل از سروغذا، پوست ها را از قابلمه بیرون آورید. اگر بلافاصله بعد از آبگیری مرکبات به پوست ها نیاز ندارید، آنها را برای استفاده بعدی فریز کنید.

ساندویچ مکزیکی تاکو
ساندویچ مکزیکی تاکو

 

رایج ترین روش برای افزودن طعم مرکبات به غذاها، استفاده از پوست رنده شده است. از رنده ریز مخصوص پوست مرکبات، یا پوست کن سبزیجات، به منظور اضافه کردن این چاشنی به غذاهای پخته شده و سس ها استفاده کنید.

 

استفاده از خلال پوست پرتقال در غذا
استفاده از خلال پوست پرتقال در غذا

 

 

6. روغنهای ضروری (و غیر ضروری) خود را بسازید

پرتقال ها به ویژه برای تولید روغنهای ضروری بسیار خوب عمل می کند. تا جایی که ممکن است مقدار زیادی بافت سفید اسفنجی را بردارید، اجازه دهید پوست ها برای چند ساعت خشک شوند، به قطعات کوچک برش دهید (یا به صورت خمیر خشک توسط غذاساز خرد کنید) و در یک شیشه الکل قرار دهید. قبل رد کردن مایع از صافی، شیشه را چند بار در روز به مدت حداقل سه روز تکان دهید، سپس درپوش شیشه را باز بگذارید تا الکل تبخیر شود، که باید تقریباً 12 ساعت طول بکشد. حدود یک اونس روغن ضروری برای استفاده باقی می ماند. آن را می توان مستقیماً روی پوست مالید، به آب وان اضافه کرد و غیره.

از طرف دیگر، روغن آشپزی را با پوست پرتقال یا لیمو ترش مخلوط کنید تا به غذاها طعم دهد. این کار را می توانید هنگامی انجام دهید که پوست های اضافی در دسترس داشته باشید. سه قاشق غذاخوری پوست رنده شده را با یک فنجان روغن آشپزی مورد علاقه خود، در یک ظرف شیشه ای (شیشه مایونز) ترکیب کنید. بعد از دو هفته (و گاهی تکان دهید)، از صافی رد کنید تا پوست ها جدا شوند و نان را به روغن آغشته نمایید، بر روی سالاد بریزید یا برای پخت و پز روی اجاق استفاده کنید.

 

7. منجمد یا خشک کردن برای بعد

به جای اینکه هربار نیاز به پوست لیمو دارید، یک لیمو کامل بخرید، آن را فریز یا خشک کنید تا در مواقع نیاز به آن دسترسی داشته باشید.

قبل از گرفتن آب لیمو، پوست آن را تو بشقاب رنده کنید. پوست رنده شده را برای استفاده بعدی، در ظرف یا یک قالب یخ منجمد کرده و قسمت های دیگر آن را در آشپزی استفاده نمایید.

برای دستور العمل هایی که در آنها از پوست پرتقال رنده شده برای تزیین استفاده می شود، مقدار کمی پوست رنده و خشک شده را بای پاشیدن روی غذا، نگه دارید. خرده های تازه پوست رنده شده را روی یک کاغذ شیرینی پزی پهن کنید و در جایی با رطوبت کم قرار دهید تا کاملاً خشک شود. در محفظه ای محکم (ظروف وکیوم) و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برای مدت طولانی سالم خواهند ماند، اما هرچه زودتر از آن استفاده شود طعم و بوی قوی تری خواهند داشت.

 

 

8. شکر و نمک لیمویی درست کنید

برای تهیه شکر یا نمک لیمویی ساده از پوست لیمو سنگی تازه استفاده کنید.

شکر لیمو یی را می توان در چای و دستور العمل های دسرهای میوه ای (مانند کیک های معمولی، کیک های فنجانی، مافین ها و کلوچه ها) برای افزودن طعم روشن استفاده کرد. به ازای هر 1 قاشق غذاخوری از پوست رنده شده لیمو، از 1 فنجان شکر استفاده کنید. دو ماده را در یک کاسه مخلوط کرده و با دستان خود ماساژ دهید تا کاملا ترکیب شوند و روغن پوست ها خارج شود و بافتی شبیه ماسه مرطوب را ایجاد کند.

برای تهیه نمک لیمو، قبل از مخلوط کردن آن با مقدار مساوی نمک، اجازه دهید پوست های رنده شده، یک شب بمانند تا خشک شوند. نمک مرکباتی حاصل را می توان به سبزیجات، سوپ، ماکارونی ، برنج ، ریزوتو و غیره اضافه کرد.

شکر و نمک لیمویی
شکر و نمک لیمویی

 

9. با آفات مقابله کنید

دی-لیمِنین که به تمیز کردن چربی از پیشخوان شما کمک می کند، به دفع حشرات مزاحم باغ نیز، از جمله حشرات نرم تن مانند شته ها، آفت ها، حلزون ها، و پشه ها، مورچه ها یا سوسک ها هنگام اسپری مستقیم روی حشره کمک می کند.

500 میلی لیتر آب بجوشانید و با پوست پرتقال در یک ظرف شیشه ای قرار دهید. اجازه دهید مخلوط به مدت 24 ساعت در یک نقطه گرم بماند، سپس آن را صاف کرده و چند قطره صابون گیاهی بر پایه روغن به آن اضافه کنید (به ویژه صابون کاستیل با رایحه نعناع هندی دکتر برونر خیلی خوب عمل می کند). محلول  را کاملاً مخلوط کرده و با استفاده از قیف به یک بطری اسپری منتقل کنید. برای دفع آفات و حشرات نرم تن، گیاه آسیب دیده را کاملاً اسپری کنید. برای مورچه ها و سوسک ها، مستقیم بر روی حشرات اسپری کنید. در صورت تمایل، محلول را با سایر مواد طبیعی ضد حشره مانند سیر و فلفل هندی تقویت کنید.


10. مارمالاد درست کنید

برای تهیه این مارمالاد پوست پرتقال خوشمزه، از پوست نصف پرتقال آبگیری شده استفاده کنید یا پوست بگیرید. باقی مانده های پرتقال را هم در غذاساز بریزید. سپس به نسبت 1 به 1 با شکر مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بجوشانید. از مارمالاد می توان بر روی کیک صبحانه، یک کاسه ماست، یک تکه نان تست یا کلوچه استفاده کرد.

همین فرآیند را می توان برای گریپ فروت، لیمو، لیموترش یا هر ترکیبی از مرکبات نیز اعمال کرد.

استفاده از خلال پوست پرتقال در غذا
 درست کردن مارمالاد

 

11. برای محصولات آرایشی خودساز استفاده کنید

آب لیمو دارای مزایای مختلفی برای مراقبت از پوست، مو و ناخن است، اما پوست آن هم مزایای زیادی دارد.

با تهیه اسکراب بدن خود با پوست مرکبات، از خرید محصولات دارای میکروپلاستیک خودداری کنید. پس از خشک شدن پوست، آنها را در غذاساز خرد کنید تا زمانی که خوب نرم شوند. به صابون یا بدن شوی مورد علاقه خود یا اسکراب شکر خانگی اضافه کنید.

 

 

 

 


ECHO WATCH

شاید به این مطالب هم علاقه مند باشید
سیب زمینی قاچی تنوری
سیب زمینی قاچی تنوری

این یکی از ساده ترین روش های پخت سیب زمینی است که به شما سیب زمینی خوش عطر و خوش طعم می دهد به طوری که داخلش نرم و بیرونش تنوری و برشته است.

غذا و آشپزی 1399/09/17 مشاهده مطلب

توپ بیسکویت و سیب با شکلات
توپ بیسکویت و سیب با شکلات

یک میان وعده لذیذ و ساده بدون نیاز به پخت!

غذا و آشپزی 1399/10/09 مشاهده مطلب

کیک وارونه پرتقالی کاراملی
کیک وارونه پرتقالی کاراملی

کیک وارونه پرتقالی کاراملی با بادام و هل، کیکی خوشمزه و پخت آن راحت است که می‌توانید در خانه درست کنید و از مزه بی نظیرش لذت ببرید.

غذا و آشپزی 1399/10/24 مشاهده مطلب

چطور آرد را نگه داریم که تازه بماند؟
چطور آرد را نگه داریم که تازه بماند؟

اگر جزو افرادی هستید که با نگهداری آرد مشکل دارند، در این مقاله به شما می آموزیم که چطور از آرد نگهداری نماییم که مدت زمان بیشتری بماند و فاسد نشود.

غذا و آشپزی 1399/10/29 مشاهده مطلب

نان سیب زمینی خانگی (بدون خمیر مایع!)
نان سیب زمینی خانگی (بدون خمیر مایع!)

اگر عاشق سیب زمینی هستین، با این دستور نون سیب زمینی خانگی غافلگیر میشین!! سیب زمینی‌ها، نون را مغذی و دلچسب می کنن و بافت فوق العاده ای به آن می بخشن.

غذا و آشپزی 1400/01/23 مشاهده مطلب

کیک لیمو و روغن زیتون
کیک لیمو و روغن زیتون

کیک لیمو و روغن زیتون یک کیک خوشمزه فلسطینی است که درست کردن آن هم بسیار ساده است. درست کنید و لذت ببرید.

غذا و آشپزی 1400/03/01 مشاهده مطلب

لطفاً صبر کنید