بهترین دستور برای چیز کیک ژاپنی

غذا و آشپزی 1400/05/04 23:45:13
بهترین دستور برای چیز کیک ژاپنی
بعد از آموزش چیز کیک نیویورکی، الان نوبت چیز کیک ژاپنی رسیده که بافتی یکدست، لرزان و نرم و لطیف داره. بسیار لذیذ و خوشمزه هم است. پس با ما همراه باشید!

چیز کیک ژاپنی از کجا آمد؟

چیز کیک ژاپنی، علی‌رغم اسم پر طراقش، یک کیک آسان و خوشمزه و بسیار لطیف است. اگر چه، نخستین بار یونانی‌ها چیز کیک پختند و بعدها آمریکایی‌ها یک دستور پخت کامل‌تر برای آن تدارک دیدند، اما ژاپنی‌ها هم مثل همیشه بیکار ننشستند.

در آشپزی ژاپنی چیز کیک ژاپنی در دسته بندی کیک‌های اسفنجی پنبه‌ای و بسیار لطیف قرار دارد و نخستین بار در سال ۱۹۴۷ در هاکاتا ژاپن پخته شد. در حقیقت بعد از جنگ جهانی دوم و با ورود آمریکایی‌ها به ژاپن این دستور چیز کیک متولد شد. با مجله اینترنتی بیننده همراه باشید تا دستور پخت این کیک خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

 

چیز کیک ژاپنی
چیز کیک ژاپنی

 


چیزکیک ژاپنی

 

کیک گرد 8 اینچی برای 12 نفر
زمان آماده سازی: 20 دقیقه
زمان پخت: 48 دقیقه
زمان برای خنک شدن: 4 ساعت
زمان کل: 5 ساعت 8 دقیقه

چیز کیک ژاپنی
چیز کیک ژاپنی

 
دستورالعملی عالی برای چیز کیک ژاپنی؛ برای درست کردن یک چیز کیک نرم و بالشی، سبک و پَر وزن، بهشتی و شعف انگیز. این کیک جیگلی یا همان لرزان (وقتی هنوز گرم است)، ظاهری کاملاً عالی، دور آن کاملأ صاف و بدون ترک است. 

این دستور پخت، بهترین دستور تهیه چیزکیک ژاپنی است. 


مواد لازم برای تهیه چیز کیک ژاپنی

 

مخلوط پنیر خامه ای
  • پنیر خامه ای فیلادلفیا 250 گرم (در برند رامک موجود است)
  • 6 عدد زرده تخم مرغ (در کل حدود 118 گرم)
  • 70 گرم شکر کستر (کاستر) (این نصف کل 140 گرم است)
  • کره بدون نمک 60 گرم
  • 100 میلی لیتر شیر کامل خامه ای یا شیر کامل
  • 1 قاشق غذاخوری آب لیمو
  • 2 قاشق چایخوری پوست لیمو
  • 60 گرم آرد کیک
  • 20 گرم نشاسته ذرت
  • ¼ قاشق چایخوری نمک


مِرینگ یا مرنگ

  • سفیده 6 عدد تخم مرغ (حدود 264 گرم)
  • ¼ قاشق چایخوری کرم یا خامه تارتار
  • 70 گرم شکر کستر / کاستر (این نصف کل 140 گرم است)


طرز تهیه چیزکیک ژاپنی

 

  • حداقل 20 دقیقه قبل از گذاشتن خمیر کیک به داخل فر برای پخت، اجاق را تا دمای 200 درجه سانتیگراد / 392 درجه فارنهایت (حرارت بالا و پایین، بدون نیروی فن) گرم کنید.
  • قالب کیک را با کره چرب کرده، ته آن را با کاغذ مخصوص پخت یا کاغذ روغنی بپوشانید.
  • پنیر خامه ای را در کاسه ای که داخل آب داغ قرار گرفته، هم بزنید تا نرم و صاف شود.
  • زرده ها را اضافه کرده و هم بزنید.
  • نیمی از شکر (70 گرم) را اضافه کرده و مخلوط کنید.
  • شیر و کره را در مایکروویو ( دمای بالا، 1 دقیقه) یا اجاق گاز گرم و سپس مخلوط کنید.
  • نمک، آبلیمو، پوست لیمو را اضافه کرده و مخلوط کنید.
    کاسه را از داخل آب داغ خارج کنید، آرد کیک و نشاسته ذرت را الک کرده و درون مخلوط بریزید.
  • سفیده را با سرعت کم هم بزنید تا به صورت فوم یا کفی درآید.
  • کرم تارتار را اضافه کرده و با سرعت زیاد هم بزنید تا حباب های خیلی کوچک، اما همچنان قابل رؤیت روی آن تشکیل شود.
    معادل 70 گرم شکر را به تدریج اضافه کرده و تا وقتی که پف کند و شکل بگیرد.
  • سفیده ها را به نسبت 1 به 3 در هر بار به خمیر اضافه کنید.
  • مواد را داخل قالب کیک بریزید و ظرف را روی پیشخوان کابینت آرام بکوبید تا حباب های هوا از داخل آن آزاد شوند.
  • برای پخت و پزکیک هم، قالب کیک را در حالی که آن را در ظرف بزرگتری حاوی مقداری آب قرار داده اید، در پایین ترین قفسه از فر که در دمای 200 درجه سانتیگراد / 392 درجه فارنهایت، به مدت 18 دقیقه از قبل گرم شده، به مدت 30 دقیقه دیگر، با دمای 140 درجه سانتیگراد / 284 درجه فارنهایت قرار دهید (بگذارید با بسته شدن در، گرما در فر پایین بیاید ). فر را خاموش کرده و کیک را برای 30 دقیقه در فر بسته بگذارید. ظرف آب را برداشته و در فر را در انتهای پخت برای 30 دقیقه دیگر "کمی" (نه کاملأ) باز کنید. همین طور بماند تا کیک خنک شود.
 طرز تهیه چیز کیک ژاپنی
طرز تهیه چیز کیک ژاپنی

 

یادداشتها و نکته ها:

 

  • تخم مرغ – اندازه تخم مرغ ها بزرگ باشد، و در کل برای زرده ها حدود 118 گرم باشد بهتر است. از تخم مرغ سرد، به هنگام جداسازی زرده و سفیده استفاده کنید. در مراحل پایانی آماده سازی خمیر پنیر خامه ای، بهتر است سفیده تخم مرغ ها را به مرینگ اضافه کنید.
  • پنیر خامه ای – در این دستور از چیز کیک ژاپنی از فیلادلفیا استفاده شده است. در مورد عملکرد برندهای دیگر پنیر خامه ای برای این دستور اطلاعات کاملی در دست نیست.
  • شکر- شکر کاستر نسبت به شکر دانه ریز کمی ریزتر است. اگر شکر کاستر پیدا نکردید، شکر ریز دانه را کمی خرد کنید تا ریزتر شود. از پودر قند استفاده نکنید زیرا ممکن است حاوی نشاسته ذرت باشد.
  • آرد-- می توانید 60 گرما آرد کیک را با 55 گرم آرد همه منظوره + 5 گرم نشاسته ذرت جایگزین کنید.
  • طعم دهنده - ممکن است با استفاده از 1.5 قاشق چایخوری عصاره وانیل، به جای آب لیمو و پوست آن (در خمیر پنیر خامه ای) طعم آن را به وانیلی تغییر دهید.
  • قالب کیک - توصیه می شود از یک قالب کیک گرد غیر سیاه به ارتفاع 3 اینچ (8 سانتی متر) و قطر 8 اینچ (20 سانتی متر)  استفاده کنید. اگر یک قالب کیک با این ارتفاع پیدا نکردید، آن را با یک قالب کیک گرد به قطر 23 سانتی و حداقل ارتفاع 6.5 سانتی جایگزین نمایید. از یک قالب کیک 1 تکه ای استفاده کنید، نه از یک قالب فنری یا کمربندی؛ چرا که درز دار هستند و آب از آنها نفوذ می کند.
  • چرب کردن قالب- کناره های ظرف را با کره چرب کرده و فقط کف قالب را کاغذ روغنی پهن کنید. اگر می خواهید کنار تابه را هم کاغذ بگذارید، لطفاً کاغذ روغنی را پس از قرار دادن، چرب کنید.
  • خمیر - خمیر پنیر خامه ای پس از افزودن آرد و قبل از آمیخته شدن به مرنگ یا مرینگ، حدود 40-50 درجه سانتیگراد باید گرم باشد.
    مرنگ در مرحله آماده شدن نرم است، آن را بیش از حد هم نزنید.
  • خمیرمایه - از آنجا که از روش مرنگ در این دستورالعمل استفاده می شود، هیچ بیکینگ پودری در آن وجود ندارد. هیچ بکینگ پودری به آرد خود اضافه نکنید.
  • کرم تارتار - کرم تارتار یک تثبیت کننده طبیعی مرنگ است. اگر خامه تارتار ندارید، ½  قاشق چایخوری آب لیمو جایگزین آن کنید.
    به هم آمیختن مرنگ *** خیلی مهم *** - آمیختن مرنگ سفید تخم مرغ با خمیر پنیر خامه ای باید به آرامی صورت پذیرد، تا اندازه حباب های ایجاد شده هوا در مرنگ به حداقل برسد. حواستان باشد که هر دو خمیر و سفیده به خوبی با هم ترکیب شوند.
  • پر کردن قالب کیک با خمیر - خمیر چیز کیک ژاپنی را تقریباً تا ارتفاع 15 میلی متری از لبه قالب پر کنید، اگر از خمیر چیزی باقی ماند (نباید خیلی زیاد باشد)، آن را دور بریزید.
  • پخت در حمام آب - از یک تابه یزرگتر با ارتفاع تقریبی 5 سانت و حداقل قطر 28 سانت استفاده کنید. یک حوله کوچک کف آن قرار دهید تا به عنوان لایه ای از عایق نازک قالب کیک عمل کند تا ته آن از گرمای مستقیم کاملاً محافظت شود. قالب کیک را در وسط ظرف قرار دهید. سپس تابه را با آب داغ پر کنید و داخل فر قرار دهید.
درست کردن حمام آب
درست کردن حمام آب

 

حمام آب
حمام آب

 

  • فر - این بسیار مهم و اساسی است. دمای گفته شده در دستورالعمل دمای داخل فر است. هر فر متفاوت است. بنابراین اگر خیلی مطمئن نیستید که دمای داخل فر شما دقیقاً همان چیزی است که در صفحه کنترل تنظیم کرده اید، یک دماسنج کوره تهیه کنید تا بررسی کند.
  • خنک کردن - بعد از پایان مدت زمان خنک شدن با درب بسته به مدت 30 دقیقه، درب فر را باز کرده و تابه آب را برداشته، کیک را دوباره داخل فر قرار دهید و در فر را فقط تنها ذره ای (حدود 10 میلی متر) باز بگذارید. برای جلوگیری از بسته شدن در، می توانید از دستکش پخت و پز و یا قاب دستمالی استفاده نمایید. برداشتن ظرف آب اختیاری است، اما از مرطوب شدن کف کیک به دلیل میعان یا تغلیظ جلوگیری می کند. * توجه: اگر کیک لغزان می خواهید و از داشتن کیکی با چین و چروک ناراحت نمی شوید، می توانید کیک را بدون این که 30 دقیقه بیشتر از زمان خنک شدن در فر بماند، آن را از فر بیرون بیاورید.
  • از قالب در آوردن کیک- پس از خنک شدن کیک در فر با درب باز به مدت 30 دقیقه، ظرف کیک باید به قدری خنک باشد که بتوان آن را با دست خالی برداشت. با استفاده از تخته کیک قالب کیک را بپوشانید، قالب را برعکس کنید و کاغذ چسبیده به کف کیک را با دقت جدا کنید. تخته یا صفحه کیک دیگری را در کف کیک قرار دهید، آن را به عقب برگردانید. کیک باید پفی و نرم و لرزان باشد. قبل از انتقال آن به یخچال بگذارید تا خنک شود.
  • سرو کیک – روی کیک استنسیل یا شابلون قراردهید و سپس پودر قند بپاشید. کیک را با چاقوی گرم برش دهید، چاقو را قبل از برش بعدی تمیز کنید. 

 

ارزش غذایی:

کیک 12 تکه ای
(مقدار در هر قاچ)

  •  کالری: 276
  • چربی کل: 15 گرم
  • چربی اشباع شده: 9 گرم
  • چربی ترانس: 0 گرم
  • چربی اشباع نشده: 5 گرم
  • کلسترول: 129 میلی گرم
  • سدیم: 174 میلی گرم
  • کربوهیدرات ها: 27 گرم
  • فیبر: 0 گرم
  • قند: 14 گرم
  • پروتئین: 7 گرم

 

  • قابل ذکر است که این مقدار ارزش غذایی خیلی دقیق نمی باشد و بسته به برندها و نوع موادی که استفاده می شود تغییر می کند. 

 

 

 

 

 



Craft Passion

 

شاید به این مطالب هم علاقه مند باشید
دمنوش، جوشانده، چای، عرقیجات گیاهی
دمنوش، جوشانده، چای، عرقیجات گیاهی

در این متن به تفاوت بین دمنوش، جوشانده، چای و عرقیجات گیاهی را برای شما بازگو خواهیم کرد.

غذا و آشپزی 1399/10/10 مشاهده مطلب

قهوه چیست؟
قهوه چیست؟

آیا تا به حال درخت قهوه را از نزدیک دیده اید؟ در اینجا شما را با درخت قهوه و آناتومی میوه یا گیلاس قهوه آشنا می کنیم.

غذا و آشپزی 1399/10/11 مشاهده مطلب

کیک وارونه پرتقالی کاراملی
کیک وارونه پرتقالی کاراملی

کیک وارونه پرتقالی کاراملی با بادام و هل، کیکی خوشمزه و پخت آن راحت است که می‌توانید در خانه درست کنید و از مزه بی نظیرش لذت ببرید.

غذا و آشپزی 1399/10/24 مشاهده مطلب

ترفند هوشمندانه قهرمان باریستای جهان
ترفند هوشمندانه قهرمان باریستای جهان

با توجه به همه گیری کرونا، بیشتر قهوه خورهای قهار به درست کردن آن در منزل روی آورده اند. در اینجا یک باریستای قهرمان ترفندی را با شما به اشتراک می گذارد.

غذا و آشپزی 1399/12/09 مشاهده مطلب

کلد برو زنبور عسل استارباکس
کلد برو زنبور عسل استارباکس

استارباکس همیشه خبرهای مهیج قهوه را اعلام می کنه و امسال، جو حاکم در شعب استارباکس نوشیدنی های ترکیبی شیر و عسل است.

غذا و آشپزی 1400/01/28 مشاهده مطلب

یخ ماست مادربزرگ
یخ ماست مادربزرگ

یخ ماست مادر بزرگ، یخنی ماست یا تَفَنُنی از جمله میان وعده های خوشمزه، مربوط به گذشته های دور است.

غذا و آشپزی 1400/06/14 مشاهده مطلب

لطفاً صبر کنید