نحوه تهیه شیر جو دوسر در منزل به روش علمی

غذا و آشپزی 1400/02/30 23:59:49
نحوه تهیه شیر جو دوسر در منزل به روش علمی
درست کردن شیر جو دو سر در خانه یکی از ساده ترین روش هاست و با توجه به اینکه جو دوسر حالت لزج و چسبناک پیدا می کند، در اینجا راه حل آن را به شما می گوییم.

نحوه تهیه شیر جو دو سر - به روش علمی

 

یک ذره با شیر جو دو سر عالی (کامل) فاصله دارید!

نوشیدنی های گیاهی تبدیل به یک راه حل عالی برای کسانی شده است که نمی توانند یا نمی خواهند شیر گاو بخورند. اما هنوز هم می خواهند گاه گاهی از نوشیدن لاته لذت ببرند. از بین همه گزینه‌ها، درست کردن شیر جو دو سر در خانه یکی از ساده ترین ها است: فقط مقداری جو دوسر و آب را مخلوط کنید، صاف کنید و از آن استفاده نمایید.

اما این روش فقط برای درست کردن نوشیدنی های سرد و اسموتی ها مناسب است. اگر جرأت کنید آن را گرم کنید، شیر جو دو سر شما قوامی شبیه دسر کارامل پیدا می کند. این لزوماً چیز بدی نیست (مخصوصاً اگر به خوردن دسرهای لرزان علاقه مند هستید). اما شکی در این نیست که نمی توانید آن را مانند شیر معمولی بنوشید.

در اینجا است که علم به کمک می آید. افزودن آنزیم به مخلوط باعث تبدیل آن به شیر جو دو سر می شود که در هنگام گرم شدن نه تنها لزج و چسبناک است بلکه شیرین تر نیز است.
در این مقاله از مجله اینترنتی بیننده سعی شده است تا راهکار علمی درست کردن شیر جو دوسر را با شما به اشتراک بگذاریم؛ چرا که درک علمی آن به طور حتم نتیجه خوبی در بر خواهد داشت.

 

چرا شیر جو دو سر چسبناک و لزج می شود؟

وقتی بلغور جو دوسر درست می کنید، متوجه می شوید که بعد از چند دقیقه غوطه ور شدن در آب داغ، جو دو سر باد و یا پف می کند و ماده ای ژل مانند ظاهر می شود. این امر ژلاتینه سازی است و هنگام ترکیب آب و نشاسته جو دوسر در دمای بالا اتفاق می افتد.

عامل اصلی این واکنش نشاسته است، که در مورد جو دوسر از دو نوع قند تشکیل شده است: آمیلوز (amylose) و آمیلوپکتین (amylopectin. ).

شوآنگ کیو (Shuang Qiu) محقق شمی پروتئین، در دانشگاه کُرنِل می گوید: "دومی آب را جذب می کند و می تواند تا 10 برابر اندازه آن پف کند. از طرف دیگر، آمیلوز محلول در آب است؛ به این معنی که شروع به تجزیه در آب می کند. وقتی این اتفاق می افتد، آمیلوز از گرانول نشاسته خارج می شود."

"اما هنگامی که آمیلوز آزاد شد، دقیقاً مانند افرادی که پس از بیرون انداختنشان از باشگاه با یکدیگر دوست می شوند، شروع به پیوند با سایر مولکول های آمیلوز می کنند. این امر منجر به ایجاد غلظت ژل-مانند می شود که برای تهیه حریره، آش یا شوربا عالی است، اما برای قهوه اصلا مناسب نیست."

 

آنزیم ها، راه حلی برای تهیه شیر جو دو سر غیر لزج

چیزهای زیادی در طبیعت وجود دارد که به جادو نزدیک هستند و آنزیم ها یکی از آنها هستند. بزرگترین ترفند این پروتئین ها، توانایی تجزیه مواد است. به همین دلیل ما از آنها برای از بین بردن بوها و لکه های وحشتناک استفاده می کنیم.

آنزیم ها انواع مختلفی دارند، اما آنزیمی که به ما در تهیه شیر جو دوسر خوشمزه و بدون چسبندگی و لزجی کمک خواهد کرد، آمیلاز (amylase) نام دارد. (بله ، با آمیلوز (amylose)، قند سازنده هر چیز چسبناک و کشداری که در بالا ذکر کردیم، تنها در یک حرف تفاوت دارند، بنابراین آنها را اشتباه نگیرید.) این پروتئین خاص را می توانید در انواع غذاها، از جمله عسل، انبه، آووکادو، موز رسیده و پاپایا پیدا کنید. 

همانطور که احتمالاً تا الآن حدس زده اید، آمیلاز در تجزیه اجزای موجود در نشاسته جو دوسر مهارت به خصوصی دارد. این آنزیم، زنجیره قندی بلند آمیلوز و ساختار شاخه ای آمیلوپکتین را به زنجیره های بسیار کوچکتر از گلوکز تبدیل می کند و از تبدیل یک نوشیدنی به چیزی لزج و چسبناک جلوگیری می کند. به عنوان یک نکته خوب دیگر، این قندهای آزادشده جدید، شیر شما را شیرین و به طور طبیعی خوشمزه تر می کنند.

این امر بیشتر شبیه یک آزمایش پیچیده در آزمایشگاه است، اما از آنجایی که در اکثر فروشگاه های مواد غذایی، راهروهایی لبالب پر از ویتامین ها و مکمل های غذایی وجود دارد، تهیه آمیلاز آسان است.

اما چه بسا دور از ذهن ترین جایی که آمیلاز را می یابید در بزاق دهان خودتان است. بدن شما این آنزیم را به طور طبیعی برای تجزیه نشاسته ها و تبدیل آنها به قندهای ساده در اولین مرحله هضم ایجاد می کند که این امر با هر بار جویدن غذای خود در دهان اتفاق می افتد. (و به خاطر همه چیزهای خوب این دنیا، به این مخلوط تف نکنید یا از جو دوسرهای جویده شده استفاده نکنید. این کار زننده است.)

 

طرز تهیه شیر جو دوسر

اکنون که کاملاً به دانش فنی مجهز شده اید، بیایید لاته های شیر جو دوسر را یاد بگیریم. ما با اولگا پادیلا-زاکور، استاد علوم غذایی در کورنل، که به ما کمک کرد دستور نهایی شیرجو دوسر را پیدا کنیم، در این زمینه مشورت کرده ایم.

 

مواد لازم برای تهیه شیر دو سر: 

4 فنجان آب سرد
1 فنجان جو دوسر پرک 
16.7 میلی گرم آمیلاز


ابزار لازم برای تهیه شیر جودوسر:

پیمانه 
کاسه بزرگ
مخلوط کن
صافی
پارچه پنیر سازی 
(اختیاری) قابلمه
(اختیاری) مایکروویو (یا اجاق گاز)
(اختیاری) دماسنج غذا
(اختیاری) هاون و دسته هاون (یا آسیاب)


طرز تهیه شیر جو دوسر:


1. جو و آب را به مدت 30 تا 60 ثانیه با هم مخلوط کنید. مدت زمان هم زدن به قدرت مخلوط کن شما بستگی دارد. هرچه زمان مخلوط شدن کمتر باشد، بهتر است – باید حواستان باشد که تیغه های مخلوط کن گرم نشوند؛ زیرا مواد نباید گرم شوند.

توجه: ممکن است از خود بپرسید که چرا ما قبل از مخلوط کردن جو را خیس نمی کنیم و نمی شوریم. بسیاری از دستورالعمل های شیر جو، این روش را به عنوان راهی برای کاهش میزان نشاسته آن پیشنهاد می کنند. اما دو دلیل وجود دارد که نباید این کار را انجام دهید.


در درجه اول، اگر از آنزیم استفاده نمی کنید، هر چقدر جو دوسر را بشویید نشاسته خواهد داشت. بنابراین راهی برای فرار از لزجی یا چسبندگی جو دو سر وجود ندارد. دلیل دوم، ارزش غذایی آن است؛ شستشو می تواند میزان ویتامین ها و سایر مواد مغذی محلول در آب را در جو دوسر کاهش دهد.

2. آمیلاز را اضافه کرده، هم بزنید و اجازه دهید مخلوط به مدت 10 دقیقه بماند. نحوه افزودن آمیلاز به آنزیم های گوارشی که خریداری کرده اید و بسته بندی آنها بستگی دارد.

درهنگام خریداری آنزیم ها، به ارزش غذایی درج شده روی  برچسب زده شده دقت کنید و به میزان آمیلاز در هر وعده توجه ویژه ای داشته باشید. با تقسیم مقدار آنزیم در هر وعده به اندازه همان وعده، مقدار آن را در هر قرص یا کپسول محاسبه کنید. به عنوان مثال، برای یک بطری که مقدار آمیلاز در هر وعده 50 میلی گرم است و اندازه وعده آن سه قرص است، هر قرص دارای 7/16 میلی گرم پروتئین است. از این اطلاعات برای محاسبه تعداد قرص های لازم برای افزودن جو دو سر مخلوط خود استفاده کنید.

بسته بندی نیز مهم است. پودرها ساده ترین هستند - مقدار مورد نیاز خود را وزن کنید، اضافه کنید، هم بزنید. دستتون طلا. حالا نوبت کپسول ها می رسد - آنها را باز کنید، پودر را در مخلوط خود بریزید و هم بزنید.

اگر قرص خریداری می کنید، حتمأ قبل از افزودن، آنها را به خوبی بکوبید و پودر کنید. شما می توانید از هاون و دسته هاون و یا آسیاب قرص استفاده کنید. اما یک قاشق بزرگ و یک حوله کاغذی نیز این کار را انجام می دهند. قرص را بین دو حوله کاغذی قرار داده و با پشت قاشق به آرامی فشار دهید.

3. مخلوط را در کاسه صافی روی یک کاسه بزرگ بریزید تا ذرات بزرگ را از آن جدا کنید. هرچه در آبکش باقی مانده است را دور بریزید.

دوباره مخلوط را با استفاده از یک پارچه پنیرسازی یا یک کیسه ماست (کره گیری) روی یک کاسه بزرگ فیلتر کنید. کیسه مرطوب را با دست به آرامی فشار دهید تا حد امکان مایعات آن خارج شود. تبریک می گویم - شما اکنون شیر جو دوسر دارید.

پارچه پنیر سازی
خارج کردن شیر جو دوسر از طریق پارچه پنیر سازی

 

نکته مثبت: آیا آن بلغور جو دوسر را در کیسه پنیرسازی خود می بینید؟ دور نریزیدش. در زیر پیشنهاداتی برایتان داریم.

4. (اختیاری) شیر خود را پاستوریزه کنید. نوشیدنی خود را تا دمای 194 درجه فارنهایت گرم کنید. می توانید از قابلمه یا شیر جوش خود استفاده نمایید و یا 30  ثانیه آن را در مایکروویو حرارت دهید. برای اینکه حواستان به دمای آن باشد، از دماسنج غذا استفاده کنید.

پاستوریزاسیون تمام آنزیم های باقی مانده در شیر شما را از بین می برد. این باعث می شود که حتی در زمان نگهداری، نشاسته شیر شما زیاد ته نشین نشود؛ چراکه ممکن است باعث تغییر طعم آن شود. اگر قصد دارید شیر جو دوسر خود را در طی یک یا دو روز مصرف کنید، لازم نیست آن را پاستوریزه کنید.

پادیلا-زاکور، که بعد از چند آزمایش کامل در آشپزخانه، این دستور را ارائه کرد، می گوید: "این نوشیدنی دارای قوام خوب و عطر و طعم خوبی است. اما با گذشت زمان جدا خواهد شد، بنابراین هنوز هم باید قبل از استفاده آن را تکان دهید."

از آنجایی که ما نمی خواهیم چیزی را دور بریزیم، هنگامی که صحبت از آن مخلوط جو دوسر له شده با قیمانده می کنیم، پیشنهاداتی برایتان داریم. می توانید آن را خشک کنید و از آن برای پخت کلوچه استفاده کنید. می توانید بلافاصله آب بیشتری اضافه کنید و مقداری حریره درست کنید یا می توانید آن را همانطور که هست به صورت خود زده و ماسک روشن کننده  صورت جو دو سر درست کنید. من آخرین گزینه را انتخاب کردم زیرا گرچه نور و درخشش از درون است، اما باید کمی به پوست خود نیز رسید.

 

 

 


POPULAR SCIENCE

شاید به این مطالب هم علاقه مند باشید
ترافل موزی کاراملی
ترافل موزی کاراملی

نوعی بیسکویت توپی کاراملی موزی با روکش شکلات که بسیار ساده است. درست کن و لذت ببر!

غذا و آشپزی 1399/10/08 مشاهده مطلب

لاته زردچوبه یا شیر طلایی
لاته زردچوبه یا شیر طلایی

شیر طلایی (گلدن میلک) یا لاته زردچوبه، یک نوشیدنی گرم و آرام بخش با ترکیبات غذایی فوق العاده است. گرمی است و در این روزهای سرد می چسبد.

غذا و آشپزی 1399/10/28 مشاهده مطلب

اُملت با خمیر پنکیک
اُملت با خمیر پنکیک

در این مقاله، با یک ترفند جدید برای پخت یک املت خوشمزه در خدمتتان هستیم! بیایید با هم این املت با خمیر پنکیک را بپزیم!

غذا و آشپزی 1399/11/06 مشاهده مطلب

کاپ سیب زمینی و تخم مرغ
کاپ سیب زمینی و تخم مرغ

کاپ‌‌های سیب زمینی شیرین و تخم مرغ پخته، صبحانه ای خوشمزه و مغذی است که با سیب زمینی شیرین رنده شده، تخم مرغ و ادویه جات تهیه شده و در قالب مافین پخته می شود.

غذا و آشپزی 1399/11/27 مشاهده مطلب

پاستای مخصوص فصل بهار
پاستای مخصوص فصل بهار

در این مقاله آموزش یک نوع پاستا، مخصوص فصل بهار را با شما به اشتراک گذاشتیم. یک نوع پاستای سبزیجات با مارچوبه و کرفس. درست کنین و لذت ببرین.

غذا و آشپزی 1400/01/31 مشاهده مطلب

شیرینی دانمارکی با مغزی سیب
شیرینی دانمارکی با مغزی سیب

در این مقاله دستور پخت شیرینی دانمارکی خوشمزه، با مغزی سیب را مرحله به مرحله با شما به اشتراک گذاشته شده ایم.

غذا و آشپزی 1400/02/05 مشاهده مطلب

لطفاً صبر کنید