این ۸ ماده غذایی را اشتباه مصرف نکنیم

غذا و آشپزی 1400/02/25 23:15:40
این ۸ ماده غذایی را اشتباه مصرف نکنیم
خیلی از ماها برای اینکه تو درست کردن غذا یا تزیین آن سلیقه به خرج دهیم، کارهایی می کنیم که باعث میشه آن ماده غذایی تمام خاصیت خودش را از دست بده.

این ۸ ماده غذایی را درست مصرف کنید تا ارزش غذایی آنها حفظ شود!


اکثر ما هنگام آشپزی گاهی دست به ابتکاراتی می‌زنیم که امکان دارد خواص خوراکی‌ها را کم کند یا به طور کامل خواص آنها را از بین ببرد.

در این مقاله از مجله اینترنتی بیننده، به اشتباهاتی می پردازیم که می‌توانند مانع جذب ویتامین‌ها و املاح معدنی در غذاها بشوند. 

این اشتباهات به شرح زیر می باشند: 

 

غلات کامل

غلات کامل و حاوی سبوس، و حبوباتی چون انواع لوبیا، حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام فیتات هستند که به ویتامین‌ها و مواد معدنی در غذاها متصل می‌شود و از جذب آن‌ها جلوگیری می‌کند. پس همیشه این غلات را قبل از مصرف باید در آب قرار دهید.

 

توت فرنگی

چاقو زدن به توت فرنگی یا خرد کردن آن، منجر به کاهش شدید جذب ویتامین ث و آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه می‌شود. ویتامین ث موجود در توت فرنگی به نور و اکسیژن حساس است و وقتی در معرض آن‌ها قرار می‌گیرد، از بین می‌رود.


سیر

برعکس توت فرنگی که حاوی ویتامین ث و در برابر نور حساس است، آلیسین موجود در سیر که خواص ضد سرطانی دارد، با قرار گرفتن در معرض نور و هوا بیشترین میزان اثربخشی را دارد. سیر را خرد کنید و بعد آن را به مدت ۱۰ دقیقه در معرض هوا قرار دهید سپس استفاده کنید.


ماست

ماست حاوی آب است که البته خیلی‌ها راغب به مصرف آن نیستند. این در حالی است که این مایع حاوی پروتئین، ویتامین ب ۱۲ و فسفر است. پس ماست را با آب موجود در آن مخلوط و از حرارت دادن آن با غذاها نیز اجتناب کنید، چون باکتری‌های مفید موجود در آن بر اثر حرارت از بین می‌رود.

 

گوجه‌فرنگی

لیکوپن موجود در گوجه فرنگی ضد سرطان و ضد بیماری‌های قلبی است، بنابراین بهتر است برای بهره بردن از این فواید، گوجه فرنگی را بپزید.


مارچوبه

این سبزی ارزشمند را آب‌پز نکنید. این کار باعث خارج شدن ویتامین ث موجود در آن می‌شود. بهتر است این سبزی را بخارپز و در نهایت کبابی کنید. 


دانه کتان

دانه کتان خواص درمانی  بسیاری دارد ضمن این که منبع غنی از فیبر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ است که در بدن به لیگنان (ماده شیمیایی گیاهی) تبدیل می شود و خاصیت ضد سرطانی دارد. معده ما قادر به هضم این دانه نیست، بنابراین برای استفاده از خواص تغذیه‌ای آن، این دانه را آسیاب کنید تا بخش‌های ارزشمند آن از بین نرود.


کلم بروکلی

این نوع کلم سرشار از ویتامین ث، کلروفیل، آنتی‌اکسیدان و ترکیبات ضد سرطانی است؛ بنابراین آن را به شکل بخارپز یا آب‌پز مصرف کنید و از سرخ کردن آن بپرهیزید تا باعث از دست رفتن مواد مغذی موجود در این سبزی نشوید.

 

 

 

شاید به این مطالب هم علاقه مند باشید
دمنوش، جوشانده، چای، عرقیجات گیاهی
دمنوش، جوشانده، چای، عرقیجات گیاهی

در این متن به تفاوت بین دمنوش، جوشانده، چای و عرقیجات گیاهی را برای شما بازگو خواهیم کرد.

غذا و آشپزی 1399/10/10 مشاهده مطلب

لاته زردچوبه یا شیر طلایی
لاته زردچوبه یا شیر طلایی

شیر طلایی (گلدن میلک) یا لاته زردچوبه، یک نوشیدنی گرم و آرام بخش با ترکیبات غذایی فوق العاده است. گرمی است و در این روزهای سرد می چسبد.

غذا و آشپزی 1399/10/28 مشاهده مطلب

اسموتی پرتقالی جولیوس
اسموتی پرتقالی جولیوس

در این مقاله از مجله اینترنتی بیننده، طرز تهیه این اسموتی خوشمزه پرتقالی جولیوس و نکات ظریف و مهم در درست کردن آن را با شما به اشتراک می گذاریم.

غذا و آشپزی 1400/02/08 مشاهده مطلب

نحوه تهیه خامه زده شده با روغن زیتون
نحوه تهیه خامه زده شده با روغن زیتون

آیا می دونستین که خامه قنادی یا خامه زده شده را میشه با روغن زیتون هم درست کرد؟ اگر نه، این مقاله برای شماست.

غذا و آشپزی 1400/02/28 مشاهده مطلب

کیک لیمو و روغن زیتون
کیک لیمو و روغن زیتون

کیک لیمو و روغن زیتون یک کیک خوشمزه فلسطینی است که درست کردن آن هم بسیار ساده است. درست کنید و لذت ببرید.

غذا و آشپزی 1400/03/01 مشاهده مطلب

نوشیدنی های خنک استارباکس برای تابستان
نوشیدنی های خنک استارباکس برای تابستان

در گرمای طاقت فرسای تابستان چیزی بیشتر از یک نوشیدنی خنک نمی چسبد. اینبار رفرشرهای گوارای اینستا را با طعم های جدید امتحان کنید!

غذا و آشپزی 1400/03/20 مشاهده مطلب

لطفاً صبر کنید