چای ماسالا

غذا و آشپزی 1400/02/08 23:18:28
چای ماسالا
دراین مقاله نگاهی کوتاه داریم به تاریخچه پیدایش چای ماسالا در هندوستان و اینکه از چه ادویه هایی در ساخت آن استفاده می شود.

چگونه این چای ادویه دار محبوب به وجود آمد؟

 

CHAI: از چینی کانتونی chá یا cháh، و همینطور از فارسی به عنوان châ یا chây به هند وارد می شود. در انگلیسی، از char معمولاً در بین نیروهای نظامی در قرن 19 و 20 عامیانه استفاده می شد. chai در قرن 20 به زبان انگلیسی اضافه شد.

امروزه، بسیاری از شرکت های تولید چای در غرب، علاوه بر چای های کیلویی یا کیسه ای خود، یک چای ادویه دار هم دارند. تقریباً در هر قهوه خانه یا کافه ای اکنون چایی لاته، چای فِرَپ (chai frappés) یا چای یخی (Iced  Tea) ارائه می شوند. و کابینت های فریزر فروشگاه های مواد غذایی اغلب شامل بستنی چای و شربت چای در میان طعم های سنتی توت فرنگی، انبه یا پسته هستند. در این مقاله از مجله اینترنتی بیننده نگاهی گذرا داریم بر پیدایش چای ماسالا و ادویه های استفاده شده در داخل آن.

مردم با سفر به هند، این چای را کشف و عاشق آن شدند و به خانه بردند، و تصمیم گرفتند که این نوشیدنی را به عنوان کنسانتره برای صنعت خدمات غذایی مجددأ ایجاد کنند. به مرور زمان افراد بیشتری از نوشیدنی های خاص هندی استفاده و از آن لذت بردند. به مرور زمان از آن به عنوان یک نوشیدنی روزمره در کافه ها یا در خانه ها استفاده شد و به همین ترتیب استفاده از آن باب شد.

اما همه چیز از کجا شروع شد؟

برخی می گویند که قدمت نوشیدنی های گرم ادویه ای، به بیش از 5000 سال پیش و به دربار هند برمی گردد؛ زمانی که یک پادشاه باستانی یک نوشیدنی شفابخشی دارویی با استفاده از چای و بسیاری از ادویه های مختلف درست کرد. 

داستان مدرن هم این طور بیان می کند که، در زمان راج، زمانی که انگلیسی ها چای سیاه تولید می کردند - ابتدا در آسام، سپس در دارجیلینگ و تپه های نیلجیری جنوب هند - مردم هند زیاد از آن چای استفاده نمی کردند. بنابراین، به منظور تبلیغ چای انگلیسی در اوایل قرن 20، انجمن چای هند (که توسط انگلیسی ها تاسیس و به مالکیت پرورش دهندگان انگلیسی درآمد) شروع به تشویق کارگران سایر صنایع در سراسر هند به نوشیدن چای کرد. آنها از صاحبان کارخانه ها و آسیاب ها و ماشین آلات و سایر محل های کار خواستند که به کارگرانشان اجازه دهند 10 دقیقه یا بیشتر برای نوشیدن یک فنجان چای استراحت کنند.

انجمن همچنین دستفروش های نوشیدنی داغ را تشویق کرد تا در سکوهای شلوغ راه آهن و قطارهای شلوغ چای سرو کنند. چرا که هر روز صدها هزار نفر را با خود حمل می کردند. با توجه به اینکه فنجان سنتی انگلیس ترکیبی از چای سیاه، شیر و شکر بود، همان چیزی بود که در میان مردم محلی محبوب شد. فروشندگان محلی دستورالعمل های خاص خود را روی آن پیاده می کردند؛ با استفاده از انواع مختلف شیر و شیرین کننده، یا افزودن ادویه به چای، یک چاشنی زنجبیل گرم یا طعم شیرین هل یا جوز هندی.

اما با افزایش محبوبیت چای، روش تهیه آن از جهاتی تغییر کرد؛ به روش انگلیسی خیساندن برگها در یک قوری و سپس افزودن مقداری شیر و شکر ایجاد شد. در هند، برای سهولت و سرعت در تولید مقادیر زیادی چای، چای فروشها (چای والاها: در هند، دستفروش هایی که چایی داغ و یا هر نوشیدنی داغی را می فروختند) به سادگی همه چیز را در یک قابلمه یا کتری ریخته و همه را با هم جوشانده تا از مقدار کمی چای خشک رنگ بیشتری بگیرند و عطر و طعم آنها را با ادویه های دیگر متعادل می کردند. و بدین ترتیب، ماسالا چای متولد شد.

در هند، هر کس طرز تهیه و روش مورد نظر خود را برای درست کردن چای ماسالا دارد و لیست مواد تشکیل دهنده با توجه به منطقه، خانواده و سنت بسیار متفاوت است. بنابراین تعیین اینکه چه چیزی باید یا چه چیزی نباید مخلوط چای باشد، همیشه غیرممکن بوده است. 

چای مورد استفاده در آن، تقریباً همیشه چای سیاه جنوب هندوستان است یا CTC Assam (کله مورچه ای). شیر آن می تواند شیر گاو، شیر بوفالو، شیر تغلیظ شده یا شیر تبخیری یا مخلوطی از نصف آب و نصف شیر باشد. شیرین کننده می تواند شکر سفید، شکر قهوه ای، شکر پالم (نارگیل)، جاجری یا ژاگری (قند بدست آمده از درخت افرا)، یا عسل باشد. 

ادویه های آن شامل فلفل سیاه، میخک، جوز هندی، ریشه زنجبیل تازه، دارچین و هل باشند و برخی از افراد به آنها انیس ستاره ای (بادیان ستاره ای)، دانه های رازیانه، زیره، گشنیز، چیلی، ریحان تازه (موسوم به تولسی) یا نعناع تازه اضافه می کنند. 


و تنها راه درست کردن چای ماسالا که دارای طعم و بافت اصیل هندی باشد، درست کردن آن با همه این ادویه ها می باشد. نوشیدنی حاصل از قرار دادن یک چای کیسه ای از مخلوط ادویه و سپس افزودن شیر و شکر پس از ریختن نوشیدنی چای در فنجان، شباهت زیادی به چای ماسالا واقعی ندارد.

در یک روز سرد، هیچ چیزی آرامش بخش تر و زندگی بخش تر از مایع غلیظ، شیرین و تند نیست که شما را تا نوک انگشتان دست و پا گرم کند.

 

 


TEA TIME MAGAZINE

نظرها
نظر جدید
امتیاز
captcha
  • {{item.Name}}
    {{item.DateTimeLocalized}}
    {{item.Text}}
شاید به این مطالب هم علاقه مند باشید
فراپاچینوهای استارباکس برای روز ولنتاین
فراپاچینوهای استارباکس برای روز ولنتاین

برای مجردها، یا زوج‌های قهوه دوست و تمام باریستاهای قهار، استارباکس، منوی جدیدی را باز کرده است؛ فراپاچینوهای روز ولنتاین!

غذا و آشپزی 1399/11/13 مشاهده مطلب

کیک تیرامیسوی وانیلی
کیک تیرامیسوی وانیلی

کیک تیرامیسو وانیلی برای پخت آخر هفته بی نظیزه. با وجود این بیماری منحوس، اوقات عجیب و غریبی را در خانه میگذرانیم. پس بیایید با هم این کیک را درست کنیم!

غذا و آشپزی 1399/11/15 مشاهده مطلب

نان سیب زمینی خانگی (بدون خمیر مایع!)
نان سیب زمینی خانگی (بدون خمیر مایع!)

اگر عاشق سیب زمینی هستین، با این دستور نون سیب زمینی خانگی غافلگیر میشین!! سیب زمینی‌ها، نون را مغذی و دلچسب می کنن و بافت فوق العاده ای به آن می بخشن.

غذا و آشپزی 1400/01/23 مشاهده مطلب

آیا از مغذی ترین قسمت آووکادو خود صرف نظر می کنید؟
آیا از مغذی ترین قسمت آووکادو خود صرف نظر می کنید؟

آووکادو دوست دارین؟ آووکادوی رسیده بهتره یا نیمه رسیده؟ کدوم قسمت آووکادو از بقیه قسمت هاش مقوی تره؟ اگر می خواید بدونین، پس این مقاله مال شماست!

غذا و آشپزی 1400/01/24 مشاهده مطلب

نان پسته برای صبحانه
نان پسته برای صبحانه

در این بخش طرز تهیه یه نون پسته لذیذ و مغذی را براتون آماده کردیم که برای وعده صبحانه می تونید ازش استفاده کنین. دستور از ما پخت از شما.

غذا و آشپزی 1400/03/16 مشاهده مطلب

تارت مِرنگ لیمویی با قالب مافین
تارت مِرنگ لیمویی با قالب مافین

تارت مرنگ لیمویی، شیرینی بسیار لذیذی است و دستور تهیه آن یک روش کاملاً جدید برای استفاده از قالب مافین را به ما یاد می دهد.

غذا و آشپزی 1400/04/07 مشاهده مطلب

لطفاً صبر کنید